Artemi Panarin paljastaa – näin Ovetshkin, Malkin ja Datsjuk vaikuttivat uraan: ”Silloin lopetin juomisen”

© Kuva: Getty Images

Jättimäiset 11,6 miljoonan dollarin vuositulot takaavan sopimuksen New York Rangersin kanssa kesällä allekirjoittanut Artemi Panarin ei uskonut vielä teini-iässäkään jääkiekkourasta muodostuvan koskaan ammattia.

Venäläishyökkääjä kertoo varsinkin kolmen maan suurimman kiekkotähden, Aleksandr Ovetshkinin, Jevgeni Malkinin ja Pavel Datsjukin esimerkin auttaneen tätä uralla eteenpäin.

– Lapsena unelmoin vain istuvani penkillä vanhempien Superliigan pelaajien kanssa ja pääseväni samaan kuvaan heidän kanssaan. Vähitellen tavoitteet kasvoivat. Pietarin SKA oli lopullinen unelmani, lopulta kaksi kautta SKA:n riveissä loistanut Panarin kertoo RIA Novostin haastattelussa.

NHL:ssä pelaamisesta Panarin ei haaveillut vielä pitkään aikaan.

– Ei ollut mitään mahdollisuuksia, koska en pelannut edes maajoukkueessa. Vasta liittyessäni SKA:han ajattelin: ”Entä jos…”. Lopetin juomisen sen kauden aikana. Olin juomatta neljä vuotta, koska tavoitteet olivat korkealla ja keskityin niihin. Luovuin kaikista aiemmista tottumuksistani.

– Tulin kotiin, analysoin peliä videolta, kävin jäällä ja tein töitä. Malkinin, Ovetshkinin ja Datsjukin videot inspiroivat minua. Lopulta onnistuin, Panarin kertaa ensimmäisen Rangers-kautensa alla.

Jääkiekkoon panostaminen kannatti, sillä Panarin allekirjoitti heinäkuun alkajaisiksi Rangersin kanssa seitsemän vuoden ja 81,5 miljoonan dollarin sopimuksen.