Sebastian Aho suututti kahden NHL-seuran fanit kerralla – näin hän kommentoi harvinaista temppuaan

© Kuva: Getty Images

Sebastian Aho teki alkukesästä harvinaisen ratkaisun. Hän hyväksyi rajoitettuna vapaana agenttina Montreal Canadiensin tekemän sopimustarjouksen, johon Carolina Hurricanesin oli pakko vastata tai Aho siirtyisi kanadalaisseuran riveihin.

Tarjousten tekeminen rajoitetuille vapaille agenteille on NHL:ssä iso tabu ja GM-koodiston vastaista. Samoin myös offer sheetin hyväksyminen on pelaajan osalta paheksuttavaa. Viimeksi vastaavanlaisen tarjouksen hyväksyä Ryan O’Reilly, ja hän oli pitkään ahneen maineessa.

Aho suututtikin monet Carolina-fanit hyväksymällä Montrealin tarjouksen. Seuran lähipiirissä ajateltiin, että Aho haluaa siirtyä toiseen joukkueeseen, kun taas Montrealissa harmistuttiin, kun Aho ei sanojensa mukaan koskaan seuraan halunnutkaan.

Aho on kommentoinut viimein nostattamaansa kohua Radio Canadalle.

– Kaikki tapahtui yhdessä päivässä. Se ei ollut joukkueeni, joten hyväksyminen oli outoa, mutta olen tyytyväinen siihen, miten lopulta kävi, Aho sanoi.

– Minulle oli tärkeää päästä aloittamaan kausi ajallaan. En ollut arvannut, että hyväksyisin kilpailijan tarjouksen.

Aho kertoi myös, ettei kukaan Carolinassa syytä häntä.

– Joukkuekaverit ja valmentajat ymmärtävät tilanteeni. Se on jo mennyttä. Nyt on alkamassa uusi kausi, meillä on uusia pelaajia ja en malta odottaa, että pääsen töihin.

Ahon päätös tarttua Montrealin tarjoukseen oli jälkikäteen hyvä valinta. Muut rajoitetut vapaat agentit ovat yhä ilman sopimusta.