Romuluinen NHL-hyökkääjä joutui tyytymään pätkädiiliin – ”Nyt kyseessä on todista se-sopimus”

© Kuva: Getty Images

Kanadalaishyökkääjä Wayne Simmondsista tuli heinäkuun alussa rajoittamaton vapaa agentti, kun voimalaiturin kuusivuotinen, aikanaan Philadelphia Flyersin kanssa solmittu sopimus umpeutui.

Vaisun kauden Flyersissa ja helmikuun siirtorajan jälkeen Nashville Predatorsissa pelannut Simmonds joutui lopulta tyytymään New Jersey Devilsin kanssa solmittuun yksivuotiseen ja viiden miljoonan dollarin arvoiseen sopimukseen.

Simmondsin mukaan diili on kuitenkin erittäin sopiva molemmille osapuolille.

– Minulla ei ollut hyvä vuosi, kuten ei heilläkään. Molemmilla on paljon lunastettavaa, minä haluan todistaa olevani hyvä pelaaja ja he taas olevansa hyvä joukkue. Se sopii hyvin yhteen, Simmonds toteaa Sportsnetille.

31-vuotias kanadalaislaituri summasi päättyneellä sesongilla 79 ottelussa vain 30 (17+13) tehopistettä. Devils keräsi puolestaan liigan runkosarjassa vain 72 pistettä jääden koko sarjan kolmanneksi viimeiseksi ja pudotuspelien ulkopuolelle.

Simmonds kertoo neuvotelleensa useiden joukkueiden kanssa, mutta Devils-luotsi John Hynesin ja GM Ray Sheron kanssa löytyi pikaisesti yhteisymmärrys. Luonnollisesti hyökkääjä olisi mieluusti tehnyt pitkän sopimuksen, mutta tällä erää sellaiseen ei ollut edellytyksiä.

– Minulla on takanani vaikea vuosi, ymmärrän sen. Tiedän kuitenkin arvoni, enkä suostu allekirjoittamaan mitään sen alle. Nyt kyseessä on todista se-sopimus, eikö vain? Pysy terveenä, pelaa omaa peliäsi ja hoida itsesi takaisin sinne missä haluat, Simmonds painottaa ja jatkaa:

– Kaikki tietävät mitä minä tuon pöytään. Olen iso ja fyysinen laituri, joka menee maalin eteen ja laittaa kiekot sisään, sekä puolustaa samalla joukkuetovereitaan.

Simmonds kertoo kauteen valmistautumisensa sujuneen tällä kertaa erinomaisesti.

– Pääsin tänä vuonna oikein harjoittelemaan. Siinä on iso ero vuoden takaiseen, hän toteaa viitaten edelliseen harjoituskauteen, joka meni lähinnä vammoja kuntouttaen.