Hyökkääjä Jasse Ikonen siirtyi HIFK:sta alkavaksi kaudeksi Ilvekseen. Pelaaja debytoi tupsukorvissa viikonloppuna pelatussa ja Ilveksen voittoon päättyneessä Decens Tampere Cupissa.

29-vuotias hyökkääjä edustaa Ilveksen konkarikaartia, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Niko Peltola on pari viikkoa vanhempi, Aleksi Elorinne on joukkueen vanhin.

Mitä ajatuksia tästä?

– Vähän se tuntuu ristiriitaiselta, koska en itse pidä itseäni vanhana, mutta joukkueessa sitä olen, Ikonen virnisti Ilveksen nettisivujen haastattelussa.

– Mutta se on positiivinen juttu. Meillä on nuoria jalkoja ja kovia kamppailijoita, jotka hakevat läpilyöntiä. Se on tosi hyvä juttu ja me kokeneemmat voimme antaa vinkkiä, joiden avulla nuoret pääsevät rakentamaan pidempää uraa.

Positiivinen oli Ilveksen treenikauden alkukin. Joukkue kaatoi Decens Cupissa Tapparan 7-2 ja HIFK:n 6-4.

– Tosi hyvä fiilis. Olimme tehokkaita ja saimme tehtyä paljon maaleja. Meillä oli erittäin hyviä hyökkäyspään pätkiä ja pystyimme puolustamaan pääsääntöisesti tiiviinä. Totta kai virheitäkin sattui, josta vastustaja pääsi rokottamaan, mutta peleistä jäi positiivinen kuva. Tästä on hyvä jatkaa.

Urheilussa puhutaan kokemuksen hyödyntämisestä paljon. Ikonen tietää, mitä se tarkoittaa.

– Sellaista rauhallisuutta ja vain tähän hetkeen keskittymistä on tullut myös kokemuksen kautta. Jos meinaa yhtään lähteä karkailemaan, niin muistaa aina palauttaa, että nyt ollaan tässä.