Nuorille Leijonille mykistäviä voittoja ja noloja selkäsaunoja – näin päävalmentaja Raimo Helminen kommentoi

© Kuva: Juha Tamminen

Raimo Helmisen valmentama Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue päätti Yhdysvaltain Plymouthissa kovatasoisen maajoukkueturnauksen myöhään lauantai-iltana Ruotsia vastaan. Länsinaapuri voitti pelin 6-3.

Nuorten Leijonien saldo turnauksessa oli kolme voittoa ja kaksi tappiota. Sinivalkoiset voittivat viikon urakan aikana USA Whiten (3-2), Kanadan (8-3) ja USA:n (6-5), häviöt tulivat siis Ruotsille (3-6) sekä USA Bluelle (1-7).

– Saimme olla isolla ryhmällä yhdessä hienot kaksi viikkoa. Se täytyy sanoa, että kun Pohjois-Amerikassa voittaa pelejä, pojat ovat pelanneet erittäin hyvin. Täällä ei ikinä ole helppo voittaa, Helminen sai Jääkiekkoliiton sivuilla.

Lajilegenda näki turnauksen onnistuneena.

– Olen tosi tyytyväinen poikien panokseen ja tulokseenkin. Kokonaisuuteen on oltava tosi tyytyväinen.

Ikäluokan MM-kisat ovat jo oven takana. Ne pelataan vuodenvaihteessa Tsekissä.