Nuoret Leijonat kaatoi yhdysvaltalaiset NHL-lupaukset dramaattisessa ottelussa

Nuoret Leijonat jatkoi tappiottomalla tiellä alle 20-vuotiaiden World Junior Summer Showcase -turnauksessa. Tällä kertaa Suomi kaatoi Yhdysvallat dramaattisten vaiheiden jälkeen 6-5 lukemin.

Yhdysvalloilla oli ottelussa enemmän kuin kilpailukykyinen kokoonpano. Ikäluokkaa on ylistetty maan kaikkien aikojen parhaaksi, ja vaikka Jack Hughes ei ollutkaan mukana, rosteri pullistelee NHL-lupauksilla. Kesäkuussa NHL:ään varattuja ensimmäisen kierroksen nimiä olivat muun muassa Cole Caufield ja Trevor Zegras.

Ottelun suurin sankari oli kuitenkin Nuorten Leijonien maalivahti Jasper Patrikainen. Hän venyi ottelussa 46 kiekon tielle. Viime kaudella Patrikainen pelasi Pelicansin A-junioreissa sekä Mestistä Peliitoissa. Yhdysvaltalaismaalivahdeille kertyi ottelussa yhteensä vain 15 torjuntaa.

– Aika paljon laukauksia tuli, pysyi hyvin lämpö yllä. Olen tyytyväinen, tuli tärkeisiin paikkoihin tärkeitä torjuntoja ja pysyimme pelissä mukana, Patrikainen sanoi maajoukkueen verkkosivuilla.

Suomalaisten paras pistemies oli puolustaja Anttoni Honka, joka merkkautti tehot 1+1. Kovatasoisen turnauksen viimeisessä ottelussaan Nuoret Leijonat kohtaa Ruotsin.