NHL:n ruotsalaisvahdin sopimusneuvottelut päätökseen – sai vain puolet vaatimastaan

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabres on päässyt vuoden mittaiseen jatkosopimukseen Linus Ullmarkin kanssa. Palkkaa nuori maalivahti saa kaudesta 1,325 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaa vanhan palkkakuitin lähes tuplaamista.

Pätkäsopimukseen päästiin vasta välimieskäsittelyn jälkeen. Välimieskäsittelyssä puolueeton osapuoli käy läpi seuran ja pelaajan perustelut, ja valitsee yleisen markkinatason mukaisen palkan.

Tuore sopimus oli selkeä voitto seuralle, joka tarjosi 800 000 dollaria vuosipalkaksi. Ullmark puolestaan vaati 2,65 miljoonaa, joten hän joutui tyytymään puoleen vaatimastaan palkasta.

Vertailukohtana sopimuksessa käytettiin todennäköisesti Juuse Saroksen sopimusta. Suomalaisvahdilla oli sopimusta tehdessään suurin piirtein sama määrä otteluita NHL:ssä, mutta paremmilla tilastoilla. Saros saa kaudesta palkkaa 1,5 miljoonaa dollaria, joten ruotsalaisvahdin astetta pienempi palkka on enemmän kuin perusteltu.