Ruotsalaisvahti Eddie Läckin kiekkoura on ollut jo pitkään kovassa laskussa. Aikoinaan huippulupaava maalivahti vei Roberto Luongolta ykköstorjujan viitan Vancouver Canucksissa, mutta viime aikoina hän on valahtanut AHL-tasolle.

Viime kaudella Läck pelasi ainoastaan kuusi ottelua New Jersey Devilsin farmijoukkueessa. Noissa otteluissa hänen torjuntaprosenttinsa oli vaatimaton 86,3.

Tällä hetkellä Läck toipuu joulukuisesta lonkkaleikkauksestaan. Hän on NHL:ssä vapaa agentti, mutta varsinaisesti työtön hän ei ole. Läck on siirtynyt maalivahtivalmentajaksi Arizona Staten jääkiekkojoukkueeseen.

– Uskon, että voin jakaa paljon. Luonnollisesti tiedän paljon maalivahdin pelipaikasta. Sitä minä olen tehnyt koko elämäni. Tähän mennessä valmentaminen on tullut minulle luonnostaan, Läck kommentoi uutta pestiään.

NHL-uraansa torjuja ei silti ole haudannut kokonaan.

– Jokapäiväisessä elämässäni voin hyvin. Olen todella onnellinen, että pääsin tähän pisteeseen, mutta juuri nyt kehoni ei salli minun pelata ammattilaiskiekkoa. Toivottavasti, jos jatkan kuntoutusta ja teen oikeita asioita, tunnen oloni paremmaksi myös jäällä.