NHL-seura Buffalo Sabresin GM Jason Botterill uskoo Suomessa vallitsevan kiekkohypen olevan iso syy siihen, miksi siirtohuhut joukkueen puolustaja Rasmus Ristolaisen ympärillä ovat pyörineet koko kesän ajan täysillä kierroksilla.

– En ole yllättynyt enkä pettynyt asiasta. Aina syntyy tarinoita, kun pelaajat palaavat (omiin kotimaihinsa), ja Suomella on ollut uskomaton vuosi nuorten ja aikuisten MM-kisoissa, Botterill viittaa Buffalo Newsille sekä Nuorten Leijonien että miesten maajoukkueen tänä vuonna voittamiin MM-kultamitaleihin.

– Mutta kun katsotaan paria viime viikkoa, tarinoita on tullut muistakin seuroista, ja ne ovat tulleet Suomesta. Toisin sanoen ne ovat jotain, mitä emme voi kontrolloida. Mitä voimme kontrolloida, on oma keskustelumme pelaajan kanssa omalla ryhmällämme, seurapomo jatkaa viitaten mm. Jesse Puljujärven siirtosaagaan.

Suomalaispuolustajan asema joukkueessa on ainakin toistaiseksi edellisvuosien kaltainen.

– Jatkamme yritystä tämän joukkueen kokoamisessa, jotta saamme ”Riston” sellaiseen asemaan, jossa hän voi saavuttaa menestystä. Kyllä, hän haluaa voittaa. Haluamme myös laittaa hänet tilanteeseen, jossa hän pelaa hyvin, ja sitä olemme yrittäneet toteuttaa joillain siirroillamme, joiden avulla olemme lisänneet syvyyttä ja kilpailua puolustukseen, Botterill vakuuttaa.

Kilpailua Sabres-puolustukseen tuovat mm. seuran kesähankinnat Henri Jokiharju (Chicago), John Gilmour (NY Rangers) sekä Colin Miller (Vegas).