NHL Network on seuraavan kauden kynnyksellä tehnyt monia listoja NHL:n parhaista pelaajista. Tällä kertaa asiantuntijoiden arvioivan silmän alle pääsivät maalivahdit, kun NHL Network paljasti maalivahtien TOP 10 listauksensa.

Sarjan kovimmaksi maalivahdiksi nostettiin Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski. Venäläistähti pysäytti kiekot viime kaudella 92,5 prosentin varmuudella ja voitti uransa ensimmäisen Vezina Trophyn.

Listan suurin yksittäinen yllätys oli, että Anaheim Ducksin John Gibson oli listalla vasta kymmenentenä. Hänen torjuntaprosenttinsa oli viime kaudella kuitenkin 91,7 aivan umpisurkeassa Anaheimin joukkueessa. Erikoista oli, että esimerkiksi Marc-Andre Fleurykin oli korkeammalla listalla huonommilla tilastoilla paremmasa joukkueessa.

Suomalaisista listalle ylsivät Pekka Rinne ja Tuukka Rask. Rinne oli yhdeksäntenä, kun taas Rask nappasi viidennen paikan.

TOP 10 maalivahdit:

  1. Andrei Vasilevski
  2. Sergei Bobrovski
  3. Ben Bishop
  4. Carey Price
  5. Tuukka Rask
  6. Marc-Andre Fleury
  7. Braden Holtby
  8. Jordan Binnington
  9. Pekka Rinne
  10. John Gibson