Pohjoisamerikkalaisen TSN:n Jesse Puljujärveä käsitellyt juttu on herättänyt kummastusta rapakon takana.

Mediajätti oli kääntänyt Edmonton Oilers -hyökkääjän AlfaTV:n Lämäri-ohjelman haastattelun tekstimuotoon englanniksi Google Translatella. Kun Puljujärveltä oli tiedusteltu fiiliksistä ja haaveista oman NHL-uran tulevaisuuteen, vastasi suomalainen näin:

– Haluaisin johonkin joukkueeseen top6-hyökkääjäksi 15 minuutin peliajoille ja niiden kautta näyttämään omia taitoja. Ne ovat päätavoitteita.

TSN veti kuitenkin mutkat suoraksi: Kanavan käännöksen takia ”toive” muuttui ”vaatimukseksi”.

Nyt suomalainen on lytätty somessa.

Kommentteja tapauksesta voit lukea esimerkiksi ohesta. Linkki vie TSN:llä työskentelevän Eric Lieutenantin statukseen.

Lieutenant Eric

@Lieutenant_Eric
"I want a team where I get a place in one of the first two lines and where I get to play for 15 minutes per game. Then I could show what I'm going for. That is my main goal"

Jesse Puljujarvi speaking with Finnish television station Laari

– Hänellä ei ole motivaatiota tulla paremmaksi, hän ajattelee pääsevänsä top-kuusikkoon, eikä hän tee mitään ansaitakseen sitä, eräs kiekkofani puolestaan raivosi TSN:n Instagramissa väärän käännöksen perusteella.

Puljujärvi on nyt siinä tilanteessa, ettei ura ole lähtenyt taalajäillä koskaan lentoon. Juhannuksen 2016 nelosvaraus on pelannut NHL:ssä 139 runkosarjan mittelöä vaatimattomin tehoin 17+20=37. Bakersfield Condorissa AHL:ssä runkosarjan koitoksia on vyöllä 53 kappaletta pistein 15+22=37.

AlfaTV:n Youtube-kanavalla julkaistussa Lämärissä hyökkääjältä oli kysytty muun muassa sitä, onko hän saanut mielestään ruutua tarpeeksi?

– No vaikea sanoa. Kyllä minulle on annettu ruutua. Välillä ollut vaikeampaa ja välillä mennyt ihan hyvin, rikkinäisiä kausia NHL:ssä pelannut laituri kertoi.

Puljujärvi ei ilmeisesti ole katkera menneestä, vaikka öljypaidoissa roolia ei ole irronnut odotetulla tavalla. Suomalainen lausui positiivisen kommentin.

– Nämä ovat olleet opettavaiset kolme vuotta.

Lämärin videon näet tästä.