Mahtisopimus tulossa? Coloradon GM Joe Sakic laukoi huikean luottamuksenosoituksen Mikko Rantaselle – näin suomalainen kommentoi kuviota

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

LAHTI. Colorado Avalanchessa pelanneen Mikko Rantasen sopimus joukkueen kanssa on katkolla. Perjantaina Lahdessa vieraillut suomalainen antoi SuomiKiekon ja muiden medioiden edessä aiheesta varsin rauhallisia kommentteja.

– Ei ole mikään hiertänyt. Training campit alkavat vasta kuukauden päästä. Sopimusasioita en hirveästi edes tiedä. Olen antanut agenteille vapaat kädet.

– Tiedän tietysti, missä menemme, mutta vielä ei ole aika stressata. On muitakin pelaajia, jotka ovat samassa tilanteessa.

Sopimuksettomuus ei ole sotkenut kesän treenejä.

– Hyvin on pystynyt keskittymään treenaamiseen enkä ole stressannut liikaa.

Merkit viittaavat siihen, että Nousiaisten lahja halutaan pitää Avsissa. Joukkueen GM Joe Sakic sanoi äskettäin haluavansa nähdä Rantasen leirissään monta vuotta.

– Kyllä on kivaa, että on luottoa. Katsotaan, mihin päädymme.

Väkevät näytöt

Viime kausi oli Rantaselta huima. Hän latoi runkosarjan 74 ottelussa tehot 31+56=87 keikkuen jopa pistepörssin kärjessä. Pudotuspeleissä 12 kamppailua toivat saldon 6+8=14.

– Kyllä se antoi itseluottamusta. On ollut kiva kesä, kun on saanut hoidettua vammat kuntoon. Nyt on päässyt treenaamaan tosi hyvin. Eikös se niin ole, että nälkä kasvaa syödessä, Rantanen veisteli.

Myös joukkue antoi näyttöjä. Kaudella 2016-17 Avalanche oli koko sarjan viimeinen nololla 48 pinnan saaliilla, mutta toissa kaudella tie vei pudotuspelien ensimmäiselle ja viime kaudella jo toiselle kierrokselle.

– Odotan, että otamme taas toisen stepin. Jälkeenpäin katsottuna toinen kierros oli hyvä, mutta seiskapelin häviäminen… Konferenssifinaali oli yhden voiton päässä. Mielestäni meillä on vahvempi joukkue. Odotukset ovat korkealla.

– Olemme menneet joukkueena eteenpäin. On tullut hyviä uusia hankintoja ja muuta. Fiilis on odottava.

Coloradon uusia nimiä ovat mm. Rantasen maanmies Joonas Donskoi sekä Andre Burakovsky ja Nazem Kadri.

– Olemme saaneet tekemillämme hankinnoilla leveyttä lisää, tietysti myös menetimme hyviä pelaajia. Sitä se kaupankäynti on. Ilmaiseksi ei pysty saamaan hyviä pelaajia.

Suomalaishyökkääjä on ottanut kausi kaudelta steppejä kohti taalajäiden kirkkainta kärkeä.

– Jos on johtava pelaaja, niin pitää yrittää johdattaa joukkuetta loppupeleihin asti.

Viime kausi oli ailahteleva. Se ei voi toistua.

– Alkukauden vedimme tosi hyvin, mutta sitten tuli joukkueena steppi alaspäin. Emme meinanneet millään voittaa. Kolmestakymmenestä pelistä voitimme varmaan 6-7 peliä. Sellaisia ei oikein voi tulla, jos haluaa olla hyvä joukkue ja mennä keväällä pitkälle.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS