Liigan kausiennakko: Saimaan taikakaivo on kuihtunut – SaiPa tekee paluun Liigan kellarikerrokseen

© Kuva: Juha Tamminen
NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio runkosarjan sijoituksista. Neljäntenä esittelyssä on runkosarjassa arviomme mukaan 12. sijalle jäävä SaiPa.

Vahvuudet

SaiPan joukkue on selvästi rakennettu nuoruus ja potentiaali edellä. Päävalmentaja Tero Lehterä on jo aiemmin näyttänyt, että pystyy saamaan nuorista pelaajista paljon irti ja auttamaan heitä uralla eteenpäin.

Lappeenrantalaisten riveistä löytyykin monia lupaavia nimiä: maalivahtiduo Karolus Kaarlehto ja Niclas Westerholm, puolustaja Robin Salo sekä hyökkääjät Joni Nikko, Emil Oksanen ja Santeri Virtanen. Vielä ennen Liiga-kauden alkua nimet eivät välttämättä sano paljoa mitään, mutta joukosta voi hyvin ponnistaa uusia isoja kotimaisia nimiä.

SaiPan ryhmästä löytyy myös osaamista aivan Liigan huipulta. Joukkueen hyökkäyksen terävimmän kärjen muodostavat Teemu Ramstedt ja Tomas Zaborsky. Kumpikin kaksikosta on ylittänyt aiemmalla urallaan 50 tehopisteen rajapyykin Liigassa. Ramstedt on pelintekijä ja Zaborsky maalitykki, joten paperilla roolitkin pitäisi olla selvät. Kummankin pelaajan uran huippuhetkistä on vain vierähtänyt hetken aikaa.

Teemu Ramstedt palaa Liigaan yhden vietetyn välivuoden jälkeen. Kuva: Juha Tamminen.

Heikkoudet

SaiPa on tullut viime vuosina tutuksi useista erinomaisista ulkomaalaisvahvistuksistaan. Vuodesta toiseen SaiPan toimistolla on osattu löytää todellisia vahvistuksia kärkirooleihin, eikä hutihankintoja ole juuri nähty.

Nyt vesi Saimaan taikakaivossa näyttää kuivuneen. Ensi kaudella mielenkiintoisia vahvistuksia ei nähdä, ellei voimahyökkääjä John Perssonia lasketa. Sen sijaan joukkue on rakennettu sen toivon varaan, että useat nuoret pelaajat pelaavat elämänsä kauden. Potentiaalissa on joukkueen vahvuus, mutta kuinka realistista on olettaa, että nuorukaiset lyövät läpi näin laajalla rintamalla.

Vastuu painaa erityisen raskaana maalivahtien niskassa. Kaksikolle kertyi viime kaudella yhteensä 15 ottelua Liigassa. Kuormitus ammattilaissarjassa tulee olemaan kova etenkin, jos toinen nuorista maalivahdeista ei pysty kantamaan tarjottua vastuuta.

Yksi huolenaihe on myös päävalmentaja Lehterän ja SaiPa-ikoni Ville Kohon erimielisyydet. SaiPan kaikkien aikojen pelaaja Koho luopui ensi kaudeksi kapteenin C-kirjaimesta, mikä kertoo isommastakin draamasta.

Näin käy

Sija 12.

SaiPan joukkueesta puuttuu runsaasti kärkiosaamista. Joukkue tarvitsee nappionnistumisia niin kärkihankinnoilta kuin nuorelta rungoltakin, jotta pudotuspeliviiva olisi edes näköpiirissä. Kausi kuluu pääasiassa nuoria pelaajia kehittäessä.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!