Veikkaus on ollut viime kuukausina jatkuvien kohujen keskellä. Rahapeliyhtiön mainonta on aiheuttanut laajalti paheksuntaa ja mainoksia on vedetty takaisin. Monet maajoukkueurheilijatkin ovat puhuneet Veikkausta vastaan.

Nyt myös Leijonat ja Suomen Jääkiekkoliitto ovat joutuneet Veikkauksen mukana kohuun. 2-4 vuotiaille lapsille tarkoitetuissa fanipaidoissa on nimittäin Veikkauksen mainokset. Asian nosti esiin Twitter-tilillään Antti Koivula.

Asian tultua ilmi lapsille tarkoitetut tuotteet on vedetty pois myynnistä. Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen pahoitteli tapahtunutta.

– Virhe on liiton ja liiton fanituotekumppanin, ja olemme siitä pahoillamme. Korjasimme asian välittömästi sen tultua tietoomme. Alkuperäiset tuotteet on valitettavasti tehty asiaa riittävän perinpohjaisesti ajattelematta, Nurminen kirjoitti.

Aiemmin jalkapalloilija Wayne Rooney aiheutti kohun valitsemalla pelinumerokseen 32, joka viittasi yhteistyökumppanina toimivaan rahapeliyhtiöön. Rahapeliyhtiön mainoksen sijoittamista lapsillekin myytäviin fanitavaroihin pidettiin laajalti mauttomana.