Lähde: Yli 4 miljoonan dollarin hyökkääjä potku-uhan alla – seuraikoni tylyllä tavalla pihalle?

© Kuva: Getty Images

Detroit Red Wingsin riveissä viimeiset 12 vuotta pelannut konkarihyökkääjä Justin Abdelkader viilettää alkavalla kaudella tulisilla hiilillä.

MLive-lehden toimittajan Ansar Khanin mukaan Abdelkaderilla ei ole enää varaa pelata yhtä heikosti kuin viime kaudella, sillä muuten 32-vuotias seuraikoni voi löytää itsensä siirtolistalta.

Abdelkaderin pahin vihollinen on tällä hetkellä hänen vasta vuonna 2023 päättyvä sopimus, joka takaa yliampuvaa 4,25 miljoonan dollarin palkkaa.

Khan näkee, että parhaimmillaan Abdelkader voi olla vielä käyttökelpoinen palanen nuorelle Red Wings -joukkueelle.

– Abdelkader on parhaimmillaan, kun hän on luomassa hämminkiä maalin edustalla tai kulmissa. Hän osaa pelata fyysisesti ottamatta kuitenkaan typeriä jäähyjä. Hän luo jäällä tilaa taitavammille kavereille ja tuottaa välillä myös tehopisteitä, Khan analysoi.

Jos kaikki asiat eivät kuitenkaan menekään nappiin, niin sitten yli 700 NHL-ottelua tahkonneen konkarin kannattaa varautua pakkaamaan laukkuja.

– Jos Abdelkader ei pärjää enää ja nuoremmat pelaajat ovat valmiita nousemaan Red Wingsin kokoonpanoon, niin hänet saatetaan laittaa siirtolistalle ja sen kautta AHL:ään. Vielä yksi huono kausi alle, niin Red Wingsin vaihtoehtona on ostaa pikaisesti Abdelkaderin sopimuksen viimeiset kolme vuotta ulos. Se maksaisi seuralle 6,3 miljoonaa dollaria seuraavan kuuden vuoden ajan, Khan kertoo.