Jesse Puljujärvi on keväästä asti ollut yksi kiekkomaailman kuumista perunoista. Harvat pelaajat kieltäytyvät allekirjoittamasta sopimusta heidät varanneen NHL-seuran kanssa.

Edmonton Journalin Oil Spills -podcastissa käsiteltiin jälleen Puljujärven tilannetta. Toimittajat ymmärsivät Puljujärven ratkaisun. He arvioivat, että heikon kielitaidon takia suomalaishyökkääjä ei ollut missään vaiheessa kotiutunut joukkueeseen.

Podcastissa vihjailtiin, että Puljujärvi oli jonkinasteinen hylkiö joukkueen sisällä. Tätä perusteltiin erikoisella tarinalla viime kaudelta.

– Kauden viimeisenä päivänä muut pakkasivat tavaransa ja lähtivät, hän otti tavaransa ja käveli kotiin. Joku fani otti hänet kyytiinsä ja ajoi hänet kotiin. Ensin ajattelin, että tämähän on mielenkiintoinen tarina, kun joku fani näkee Jesse Puljujärven mailoineen ja kasseineen ja antaa Jesselle kyydin.

– Sitten aloin miettiä, että pukukopissa on 25 jätkää. Luulisi, että joku heistä olisi kysynyt: ”Hei Jesse, tarvitseko kyydin kotiin?” Mutta kukaan heistä, ei valmentaja, eivät huoltajat, kukaan ei tarjonnut hänelle kyytiä kotiin. Minusta se kertoo paljon.