Huippuvahti Liigaan? Ässät-valmentaja ylistää mystistä NHL-lupausta: ”Tavoitteet jossain korkeammalla”

© Kuva: Ilari Isotalo

Porin Ässien maalilla nähdään tulevalla kaudella kiinnostava vahvistus. Nuori venäläistorjuja Daniil Tarasov on monessa mielessä yksi Liiga-kauden kiinnostavimmista torjujanimistä.

Columbus Blue Jacketsin sopimuspelaaja torjuu ainakin tulevan kauden Liigassa lainasopimuksella. Alku oli vakuuttava – Tarasov loisti heti Pitsiturnauksessa rauhallisilla otteillaan.

Samalla venäläinen teki vaikutuksen Ässien valmennukseen. Päävalmentaja Ari-Pekka Selin kehui heti Pitsiturnauksen yhteydessä 20-vuotiasta vahvistusta.

– Nöyrä, mutta kunnianhimoisen oloinen kaveri. Näkee, että hänen tavoitteensa ovat vielä jossain korkeammalla kuin Isomäen jäähallissa. Hyvä ja rauhallinen maalivahti, mutta liikkuu isokokoiseksi vahdiksi yllättävän räväkästi, Selin summaa SuomiKiekko-sivustolle.

Tarasovin kohdalla suurin kysymysmerkki on kielimuuri. Venäläinen lähetettiin Suomeen opettelemaan englantia ja harjoittelemaan elämää ulkomailla.

Nuorukainen on torjunut aiemmin pelkästään kotimaassa. Viime kaudella Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta tuttu Tarasov pääsi kokeilemaan myös KHL:ssä – alle tuli kaksi peliä Salavat Julajevin maalilla varsin vakuuttavin ottein. Nyt edessä on iso hyppy vieraaseen maahan ulkomaalaisvahvistuksen statuksella.

– 

Hänelle on järjestetty apua kielen kanssa. Tyttöystävä tulee jollain viiveellä – hän osaa myös englantia. Sekin helpottaa, Selin avaa.


Tähän asti kommunikaatio on sujunut ytimekkäällä tavalla. Selin naureskelee, että KHL-vuosilta taskuun on jäänyt onneksi ainakin muutama fraasi.

– 
Juttelen hänelle jotain, kun nähdään. Ainakin tervehditään venäjäksi, jos ei muuta, Selin virnistää.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo