”Eniten on tehty hommia voiman ja räjähtävyyden kanssa” – Lahdessa vieraillut Miro Heiskanen näillä opein uuteen kauteen

© Kuva: Getty Images

LAHTI. Dallas Starsin tähtipakki Miro Heiskanen oli yksi viime sesongin suomalaiskomeetoista NHL:ssä. Vasta parikymppinen pakki nakutti tulokaskaudella runkosarjan 82 ottelussa tehot 12+21=33. Kevään 13 pudotuspeliottelun saldo oli 2+2=4.

Lisäksi runkosarjan tehotilasto -14 vaihtui pudotuspeleissä lukemaan +4. Ensimmäisestä kaudesta jäi käteen paljonkin.

– Ihan hyvät opit jäi. Nyt tietää vähän enemmän, että millaista peliä siellä pelataan. Aika kovaa on vauhti ja pelaajat ovat tietysti hyviä, nuori sanoi Lahdessa viime perjantaina järjestetyssä Alumni All Star 2019 -tapahtumassa median edessä.

Dallas ylsi viime kaudella toiselle kierrokselle pudotuspeleissä. Kummallisen kauden päätteeksi lopulta mestaruuden vienyt St. Louis Blues voitti tuon toisen kierroksen sarjan seiskapelissä.

– Oli hieno kausi ja oli kiva päästä pelaamaan, Heiskanen kertasi kautta.

Töitä on paiskittu tulevaa kautta varten.

– Eniten on tehty hommia voiman ja räjähtävyyden kanssa.

Suomalaislupaus näytti viime kaudella sen, että hän oikeasti loistaa sillä kuuluisalla omalla pelillä. Heiskanen oli idiottivarma alakerrassaan, mutta toisaalta hän väläytteli myös hyökkäyspäässä ajoittain huikeilla suorituksillaan. Kiekko pysyy lavassa, eikä asioita tarvitse radikaalisti muuttaa alkavaa kautta varten.

– Samoilla jutuilla lähdetään. Haluan parantaa sitä omaa peliä. Kesä on ollut aikaa treenata.

Stars on muuttunut alkavaksi kaudeksi jonkin verran. Joukkueen kenties mielenkiintoisimmat hankinnat olivat Anaheim Ducks -ikoni Corey Perry ja San Jose Sharksissa samaa roolia nauttinut Joe Pavelski.

– Meillä on hyvä jengi mielestäni. Runko pysynyt suht’ samana ja muutama vahvistus tullut lisää, Heiskanen pyöritteli.