Columbuksen suomalaisvahdilla edessään uran tärkein kausi – muistaa yhä Jarmo Kekäläisen sanat!

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin riveissä neljän kauden ajan kiekkoja torjunut Joonas Korpisalo saa alkavalla kaudella vihdoin mahdollisuuden kamppailla tosissaan NHL-seuran ykkösvahdin paikasta kahdesti sarjan parhaaksi maalivahdiksi valitun Sergei Bobrovskin vaihdettua maisemaa kesällä.

Korpisalo muistaa yhä seuran GM Jarmo Kekäläisen vuoden takaisen visiitin tämän luo Suomessa.

– Muistan hänen sanansa: ”Ole valmiina”. Muistin nuo sanat läpi koko viime kauden, Korpisalo kertoo The Athleticin haastattelussa.

– Kun Bobrovski sitten teki sopimuksen toisaalle (Florida Panthersiin), on minun aikani olla valmiina (nappaamaan ykkösvahdin paikka). Ja aion myös olla.

Suomalaistorjuja saa tulevalla kaudella kilpailijakseen latvialaisen Elvis Merzlikinsin, joka nousi supertähdeksi Sveitsin pääsarjassa ennen siirtoaan NHL:ään.

– Puhuin Elviksen kanssa ja kerroin myös hänen saavan tilaisuutensa. Me emme yritä hankkia maalivahtia vapailta markkinoilta ja halusin molempien maalivahtieni tietävän sen, Kekäläinen muistelee.

– Vapailla markkinoilla ei ollut tarjolla todellista ykkösvahtia, joten miksi emme antaisi näille kavereille tilaisuutta? Suurin osa nykyisistä ykkösvahdeistakin on aloittanut NHL:ssä kakkosmiehen roolissa, ”Keklu” muistuttaa.

25-vuotias Korpisalo on nyt torjunut Bobrovskin varamiehenä neljän kauden ajan saaden tuona aikana vastuuta 90 NHL-ottelun verran. Mies kertookin oppineensa venäläiseltä paljon.

– Ensimmäinen asia jonka opin häneltä oli työmoraali. Se on uskomaton. Olin nähnyt jo aiemmin kavereita, joista ajattelin: ”Tämä jätkä on eläin”. Sitten näin Bobin ja olin että ”vau”. Hän saattaa olla koko NHL:n eniten töitä tekevä kaveri. Se oli opetus myös itselleni, Korpisalo muistelee.

Pystyykö suomalainen ottamaan esikuvansa paikan Blue Jacketsin ykkösenä alkavalla kaudella, jää nähtäväksi.