Aleksander Barkovilta rajua tekstiä – on kyllästynyt jatkuvaan sukeltamiseen: ”Siitä voi syyttää vain pelaajia”

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin kippari Aleksander Barkov kertoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle olevansa kyllästynyt pettymyksiin. Joukkue jäi viime kaudella runkosarjaan kuudennen kerran seitsemän viime kauden aikana. Suomalaisen mitta alkaa olemaan täynnä.

– Enää ei ole tekosyitä. Emmekä usko, että tarvitsemme niitä. Teemme tuhoa jo runkosarjassa, jatkamme toivottavasti pudotuspeleihin ja jatkamme niissä pitkälle.

Pantteripaidat pääsevät tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa mielenkiintoisen kesän jälkeen. Joel Quenneville on noussut päävalmentajaksi, Sergei Bobrovski puolestaan on joukkueen uusi ykkösvahti.

Uusia kasvoja ovat myös Anton Strålman, Noel Acciari ja Brett Connolly.

– Meillä oli aiemminkin hyvä joukkue, jonka olisi pitänyt ainakin päästä pudotuspeleihin. Uuden kauden alla ei kuitenkaan huvita muistella menneitä. Meillä on pari hyvää uutta pelaajaa ja uusi valmentaja.

– Kaikki ovat täällä voittaakseen. Parin viime vuoden joukkueen kanssa oli turhauttavaa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle. Siitä voi syyttää vain pelaajia, suomalainen latasi.

Uusi luotsi Quenneville näkee, että Panthers on hyvissä käsissä, kun sen kipparina toimii nimenomaan Barkov.

– Hän on huikea ammattilainen, jääkiekkofriikki, jonka omistautuminen tälle lajille hakee vertaistaan. Se on rohkaisevaa. Johtajamme ja ykköspelaajamme on tuollainen pelaaja ja ihminen.

– Hän on hiljainen tyyppi, mutta hoitaa asiat oikealla tavalla.