NHL:n pelaajayhdistys NHLPA on tiedottanut kesän välimieskäsittelyiden aikataulun.

Käsittelyt käydään Torontossa 20.heinäkuuta-4.elokuuta ja osapuolina niissä ovat käsittelyyn oikeutetut rajoitetut vapaat agentit (RFA), sekä pelaajan oikeudet omistava seura.

NHLPA tiedotti jo aiemmin listan pelaajista, jotka hakeutuivat tulevasta jatkosopimuksestaan käsittelyyn, mutta nyt julkaistuista nimistä löytyy yllättäen myös yksi pelaaja lisää – St.Louis Blues-maalivahti Ville Husso – joka ei ollut alkuperäisellä listalla.

Husson mukanaolo kuulemisissa tarkoittaneekin suomalaisveskarin seuran olevan käsittelyyn viemisen takana. Välimieskäsittely käydään 22.heinäkuuta.

24-vuotias vahti ei ole vielä tehnyt NHL-debyyttiään. Päättyneellä kaudella hän pelasi Bluesin farmiseura San Antonio Rampagessa 27 ottelua.

Muista suomalaisista Montreal Canadiensin Joel Armian käsittely on 20.heinäkuuta ja saman seuran Artturi Lehkosen puolestaan 3.elokuuta,

Välimieskäsittelyyn päädytään yleensä kun seura ja käsittelyyn oikeutettu rajoitettu vapaa agentti eivät ole päässeet jatkokontrahdista yhteisymmärrykseen. Käsittelyssä puolueeton osapuoli kuuntelee sekä pelaajan että seuran näkemykset ja tekee lopulta oman ehdotuksensa tulevaksi sopimukseksi.

Mikäli seura päättää hylätä esitetyn tarjouksen, pelaajasta tulee rajoittamaton vapaa agentti (UFA). Tällöin pelaaja voi vapaasti tehdä sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa.

Käsittelyiden aikataulu:

20.7.

Joel Armia

Jordan Binnington

Jason Dickinson

Alex Iafallo

Brock McGinn

21.7.

Andrew Copp

22.7.

Zach Aston-Reese

Christian Djoos

Ville Husso

MacKenzie Weegar

23.7.

Evan Rodrigues

24.7.

Neal Pionk

Oskar Sundqvist

25.7.

Connor Carrick

Jacob Trouba

26.7.

Colton Sissons

27.7.

Sam Bennett

Chase DeLeo

28.7.

Mirco Mueller

29.7.

Pavel Buchnevich

David Rittich

30.7.

Scott Laughton

31.7.

J.T. Compher

1.8.

Remi Elie

Ryan Lomberg

Chandler Stephenson

2.8.

Will Butcher

Charles Hudon

Linus Ullmark

3.8.

Danton Heinen

Artturi Lehkonen

4.8.

Sheldon Dries

Joel Edmundson

Anton Forsberg

Rocco Grimaldi

Jake McCabe

Rinat Valiev