Tällaista ei venäläisurheilijoilta usein kuule – Panarinilta raskasta kritiikkiä Putinin Venäjälle: ”Haluan kaiken muuttuvan”

Kesän siirrossa Columbus Blue Jacketsista New York Rangersiin siirtynyt Artemi Panarin on laukonut suorat sanat Venäjän presidentti Vladimir Putinista ja tämän hallinnosta. Panarin avautui aiheesta Vsemu Golovin -nimisellä Youtube-kanavalla.

Tunnettujen venäläisurheilijoiden julkinen kritiikki Venäjän valtaapitäville on erittäin harvinaista. On tavanomaisempaa, että maan ammattilaisurheilijat tukevat Putinia. Ja jos kritiikkiä esiintyy, se ei ole yhtä näkyvästi esillä.

Panarinia hiertää eritoten se, että Putin on ollut vallassa pitkään, eikä kansa ole äänestänyt tilalle parempaa valtionjohtajaa.

− Kuinka monta miljoonaa asukasta Venäjällä asuukaan? Ei ole kysymystäkään, etteikö jossain olisi parempaa henkilöä (presidentiksi), Panarin tylytti.

Venäläishyökkääjä kertoi kuuluneensa ennen Putinin tukijoihin. Hän kiinnostui kuitenkin Venäjän oppositiokanavien tuottamasta sisällöstä ja huomasi pian, että Venäjän tilanne on pahempi kuin hän luulikaan. Panarin, joka ei aiemmin ollut erityisen kiinnostunut politiikasta, ymmärsi monien asioiden olevan paremmin Venäjän ulkopuolella.

− Venäjän hallitus ei aina toimi oikein. Journalistit ja sananvapaus ovat olemassa, jotta asioiden toinenkin puoli olisi mahdollista nähdä, Panarin viittasi Venäjän propagandaan ja heikkoon lehdistönvapauteen.

Panarin vertasi Venäjän tilannetta Yhdysvaltoihin, jossa hän on harjoittanut ammattiaan viimeiset vuodet. Hyökkääjä totesi rakastavansa kotimaataan, mutta kertoi kaivanneensa takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Hänen mukaansa Venäjällä vain suurkaupungit Moskova ja Pietari kehittyvät, mutta pienet kaupungit ränsistyvät. Panarin otti puheeksi Yhdysvaltain Columbuksen ja totesi, että samankokoiset kaupungit Venäjällä ovat Columbukseen verrattuna surkeassa kunnossa.

− Haluan kaiken muuttuvan. Ihmisten pitää voida työskennellä ja heillä pitää olla varaa terveydenhuoltoon ja tavalliseen elämiseen, Panarin sanoi.

Panarin painotti, ettei puhu itsekkäissä hyötymistarkoituksissa. Hänen mielestään Venäjän täytyy kehittyä, jotta kansalaiset saisivat elää paremmassa maassa nykyistä korkeammalla elintasolla.

− Olen nähnyt, miten asiat toimivat ulkopuolella. Haluan, että ihmiset voivat sanoa ääneen sen, mitä todella ajattelevat, Panarin totesi.

Lähde: https://www.slavadoesamerica.com/russian-nhl-star-rips-putin-in-interview/