Suomalainen superyllättäjä kutsuttiin NHL-joukkueen leirille – kaukalo yllätti: ”Tuntui, että olisi ollut jopa enemmän aikaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigajoukkue Pelicansissa ihastuttanut ja maagisista käsistään tutuksi tullut Severi Lahtinen pääsi kesällä käymään rapakon takana NHL-ympyröissä. NY Islanders kutsui hänet näyttämään taitojaan joukkueen ja AHL:ssä pelaavan Bridgeport Sound Tigersin pampuille.

Runkosarjan 50 ottelussa tehot 5+17=22 iskenyt Lahtinen kertoo SuomiKiekko-sivustolle lähdön tulleen nopeasti.

– En ehtinyt oikein edes miettimään. En välttämättä tänä vuonna odottanut tätä sillä tavalla kuin varausikäisenä, kuudessa pudotuspeliottelussa kolme syöttöpinnaa saalistanut 20-vuotias Pelicans-hyökkääjä miettii.

Suomalaista ja pohjoisamerikkalaista kiekkoa vertailtaessa puhe kääntyy hyvin usein kaukaloiden kokoihin. Ne ovat meren takana kapeampia.

– Minusta tuntui, että olisi ollut jopa enemmän aikaa. En tiedä, miksi niin. Etäisyydet ovat pienemmät, kudit lähtevät periaatteessa lähempää maalia, Lahtinen arvelee.

Suomalainen ja leirin muut pelaajat pääsivät toki askiin, mutta kuului ohjelmaan muutakin.

– Alussa oli lääkärintarkastuksia ja kävimme syömässä. Tutustuimme myös valmentajiin, koppiin ja kavereihin. Sain unirytmiäkin kuntoon.

– Silloin tiistaina ja keskiviikkona olimme aamulla jäillä ja lisäksi meillä oli joitakin testejä. Torstaina oli neljällä neljää vastaan kunnon pelit, Yankeesin baseball-pelin aitiosta nähnyt Lahtinen selittää kesä-heinäkuun taitteessa järjestetystä leiristä.

– Perjantaina oli normitreenit. Illalla kävimme syömässä. Lauantaina oli viisi vastaan viisi -peli. Se oli normimatsi, kolme 20 minuutin erää.

Paluumatka kotiin ei mennyt aivan nappiin.

– Sunnuntaina olin Helsingissä. Lontoossa myöhästyin jatkolennolta. Jouduin venailemaan vähäsen, mutta selvisin hyvin himaan.

Mitä Islesin kutsu käytännössä tarkoittaa?

– Ensi kausi merkkaa varmaan aika paljon. He varmaan ottavat minut erityistarkkailuun ja tulevat katsomaan pelejä. Kyllä tällaisesta saa aina motivaatiota ja intoa lisää.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.