Montreal Canadiens tiedotti äskettäin iloisista suomalaisuutisista, kun se kertoi tehneensä kahden vuoden jatkosopimukset Artturi Lehkosen ja Joel Armian kanssa. Suomalaiset olivat ainakin NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelun mukaan hymyssä suin.

– Molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä sopimukseen. Halusin vain pysyä Montrealissa, koska olen onnellinen täällä. Kaksi vuotta tuntui järkevältä ratkaisulta, Lehkonen kertoi.

– Olen tyytyväinen kahden vuoden mittaiseen sopimukseen, Armia puolestaan sanoi.

Lehkonen iski viime kaudella uransa parhaat pinnat runkosarjaan, kun tehoja syntyi 82 ottelussa 11+20=31. Piikkiöläinen oli tehnyt aiemmin 21 ja 28 pinnaa.

Hän sätti itseään.

– Tiedän, että voin olla parempi kuin olen näyttänyt. En ole tyytyväinen etenkään pistetehtailuun tai maalintekotehokkuuteen. Minulla on paljon todistettavaa, Lehkonen latasi.

Armia puolestaan tehtaili viime talvena 57 koitoksessa pinnat 13+10=23. Hänkin haluaa mennä eteenpäin Lehkosen tavoin.

– Henkilökohtaisia tavoitteita minulla on oikeastaan saman verran kuin Artturilla, haluan vain parantaa peliäni.

Habs jäi viime kaudella runkosarjaan. Se jätti luonnollisesti hampaankoloon.

– Olisimme ehkä ansainneet pudotuspelipaikan, mutta tämä on jääkiekkoa. Nyt meidän täytyy vain jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäimme, Armia mietti.

Suomalaiset nauttivat toistensa seurasta.

– Tykkäämme tietysti pelata keskenämme, koska puhumme samaa äidinkieltä. Se helpottaa asioita, mutta ei loppujen lopuksi ole niin iso asia, Lehkonen pohti.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
No nyt! Konkari jättää liigakaukalot, siirtyy GM Jarmo Kekäläisen johtaman Blue Jacketsin leiriin

Näin NHL:n ”suomalaisjoukkueen” tuore sinivalkoinen hankinta tienaa – GM kommentoi