Tuore Stanley Cup -mestari St. Louis Blues on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen seuran sen historian ensimmäiseen NHL-mestaruuteen torjuneen maalivahti Jordan Binningtonin kanssa.

Kanadalainen kuittaa sopimuksestaan mukavat 8,8 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaa vasta viime kaudella taalajäillä debytoineelle 26-vuotiaalle maalivahdille 4,4 miljoonan dollarin vuositienestejä. Mies kuittasi päättyneestä kaudesta 650 000 dollaria, joten palkankorotus on melkoinen, joskin ansaittu.

Binningtonin viime kausi oli yksi parhaista maalivahtien koko NHL-historiassa pelaamista tulokassesongeista. Joulukuun puolivälissä torjuntavastuun saanut kanadalainen nosti Bluesin NHL:n pohjilta mukaan pudotuspeleihin. Miehen rekordi oli uskomaton, 24 voittoa ja vain kuusi tappiota päästettyjen maalien keskiarvolla 1,89 ja torjuntaprosentilla 92,7.

Sensaatiovahti oli ehdolla myös kauden parhaan tulokkaan Calder-palkinnon saajaksi. Binnington taisteli vielä alle vuosi sitten Bluesin organisaatiossa peliajasta suomalaisen Ville Husson kanssa. Kanadalainen nostettiin lopulta Bluesin pelaavaan kokoonpanoon Husson oltua loukkaantuneena. Tarinan loppu on yksi NHL:n lähihistorian suurimmista tuhkimotarinoista.