Leijonien sensaatiomaista maailmanmestaruutta on juhlittu pitkin Suomea monissa eri tapahtumissa.

Seuraavat juhlat ovat ohjelmassa 12.heinäkuuta Vaasassa, kun paikalle saapuvat kaupungin ensimmäiset jääkiekon maailmanmestarit, puolustaja Miika Koivisto, hyökkääjä Joel Kiviranta, sekä valmennustiimiin kuulunut, päätyönään Kärppiä Liigassa luotsaava Mikko Manner.

Koivisto ja Manner ovat paikallisen Sportin kasvatteja, Kiviranta puolestaan saapui Vaasaan Vantaalta vuonna 2014 ja nousi Sportissa Liigan eliittipelaajien joukkoon.

Maailmanmestarit saapuvat Sisäsatamassa pidettävään juhlaan kello 16 ja tuovat luonnollisesti mukanaan myös voittopokaalin.

Lavalla nähdään Vaasan Kaupungin sekä Vaasan Sportin edustajia ja haastattelussa on myös tulevaisuuden mestareita Junior Sportista. Kunniaa mestareille tekee kiekkojunioreiden kunniakuja jääkiekkomailoineen.

Hyväntekeväisyyshuutokaupassa kaupataan mestareiden pelipaitoja ja muuta rekvisiittaa. Ilta huipentuu Sam`s Garage -yhtyeen esiintymiseen, jonka aikana yleisöllä on mahdollisuus käydä onnittelemassa mestareita sekä ottaa yhteiskuvia ja nimikirjoituksia.

Tilaisuuden juontaa urheilun erikoismies Kaj Kunnas.

Lähde: Vaasan kaupungin tiedote