Vau! Suomalaisveskaria kaavaillaan ykkösvahdin rooliin NHL:ssä: ”Hän tulee saamaan mahdollisuuden”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsilla on edessään mielenkiintoinen kesä.

Joukkueen pitkäaikaisen ykkösmaalivahti Sergei Bobrovskin sopimus päättyy heinäkuun alussa ja mies vaihtanee rajoittamattomana vapaana agenttina maisemaa.

GM Jarmo Kekäläisellä, sekä sinitakkien valmennusjohdolla riittääkin pohdittavaa, kuinka kaksi kertaa NHL:n parhaan maalivahdin Vezina Trophylla palkitun venäläisen jättämä ammottava aukko paikattaisiin.

Ohiolaisjoukkueen päävalmentaja John Tortorella myöntääkin tilanteen haastavuuden.

– Menetämme todella, todella hyvän maalivahdin. Meillä saattaa tosin olla nuoria veskareita, jotka voivat ottaa tuon paikan. Joudun kuitenkin miettimään joukkueen pelityyliä uudelleen, jotta he eivät heti joudu ongelmiin, Tortorella totesi columbuslaisen paikallisradio 97,1 The Fanin haastattelussa ja jatkoi:

– Korpi (Joonas Korpisalo) on tietenkin jo pelannut meillä ja sitten (Elvis) Merzlikins tulee meille ja heidän lisäkseen pari muuta kaveria, mutta en oikein tiedä miltä se näyttää, joten pelityyliä on pohdittava.

Tortorellalla kysyttiin myös voisiko vielä tällä hetkellä ilman sopimusta tulevasta kaudesta oleva Joonas Korpisalo olla Blue Jacketsin ykkösvahti.

– Kyllä uskon. Kun hän pelasi alkukaudesta paljon pelejä, näimme kuinka hänen tasonsa nousi. En kuitenkaan voinut antaa hänelle niin paljon vastuuta, koska meillä oli Bobrovski. Meidän mielestämme hänellä on kaikki osaaminen, Korpisalolla ei vain ole ollut tilaisuutta olla ykkösvahtina paria kuukautta putkeen, hän on ollut sitä aina vain pari viikkoa kerrallaan tiettyihin aikoihin, Blue Jackets-luotsi totesi ja jatkoi:

– Hän tulee saamaan mahdollisuuden (tulevalla kaudella).

Kaiken kaikkiaan Blue Jacketsin maalivahtirosteri näyttää hyvin kapealta, sillä Korpisalon tehdessä todennäköisesti lähiaikoina jatkosopimuksen, löytyy joukkueen kokoonpanosta hänen lisäkseen ainoastaan ilman NHL-kokemusta olevat Merzlikins, sekä hiljattain tulokassopimuksen tehnyt Leijonat-vahti Veini Vehviläinen.

Lisäksi Bobrovskin tasoisen vahdin löytyminen vapaiden agenttien markkinoilta näyttää melko haastavalta, sillä venäläisen jälkeen kovin nimi, New York Islanders-paidassa superkauden pelannut Robin Lehner tekee lähes vuorenvarmasti jatkosopimuksen ”saarelaisten” kanssa.


TAMPA JYRÄSI 8-0 VIIMEKSI – MITEN VOITTOKERROIN ON NYT 50.00?
KYLLÄ YHDELLÄ EUROLLA VOITAT 50 EUROA!

Näin saat Tampan jättikertoimen:
1.
Avaa pelitili Nordicbetille.
2. Talleta
3. Pelaa 1€ NY ISLANDERS – TAMPA BAY -matsiin vaihtoehdolle lopullinen voittaja Tampa Bay kertoimella 50.00