Ässät tuli viime kaudella tunnetuksi lukuisista pelaajamyynneistään. Ikävä trendi jatkuu myös ensi kaudella, mutta ei tällä kertaa seuran omasta tahdosta.

Joukkueen ykköstykki Sakari Salminen siirtyy ensi kaudeksi ulkomaille sopimuksessaan olevan option nojalla. Option aikaraja oli toukokuu, ja ratkaisu syntyi dramaattisesti eilen illalla viimeisten mahdollisten tuntien aikana.

– Saimme eilen klo 22:09 tiedon, että Sakari käyttää sopimukseensa kirjatun option siirtymisestä ulkomaille. Prosessi on ollut tiedossa pitkään, mutta se aktivoitui eilen nopealla aikataululla, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoo.

– Ässät menettää hyvän pelaajan, mutta olemme rakentaneet joukkuetta koko ajan myös tämä vaihtoehto silmällä pitäen. Toivotamme Sakarille onnea uusiin haasteisiin. Tiedotamme uusista sopimuksista lähiaikoina.

Salminen tykitti viime kaudella 43 tehopistettä Ässien ja HIFK:n paidassa, johon hänet kaupattiin kesken kauden.