Suomalaista naiskiekkoilua tuetaan huimalla summalla: ”Päätoimisten valmentajien kautta kehitämme Naisten Liigan”

© Kuva: Getty Images

Naiskiekkoilun arvostus on ollut tänä vuonna Suomessa kovassa nosteessa hienojen kotikisojen ansiosta. Suomi nousi kisoissa ensimmäistä kertaa koskaan hopealle, ja maailmanmestaruuskin oli ainoastaan yhden hylätyn maalin ja rankkarikisan päässä.

Sanoma Games pyöritti kisojen aikana ensimmäistä kertaa Naisleijonapörssiä, joka on turnauksen ajan kestätä valmentajapeli. Nyt yhtiä lahjoittaa pelistä saamansa tuotot, 11 000 euroa suomalaiselle naiskiekkoilulle.

– Naisleijonapörssi oli valmentajapeli, siksi luonteva paikka käyttää pelistä tullut tuotto on valmentajapalkkaus sekä valmennuskoulutus. Päätoimisten valmentajien kautta kehitämme Naisten Liigan ja kotimaassa pelaavien Naisleijonien olosuhteita yhä paremmiksi, Suomen Jääkiekkoliiton tyttökiekon kehittäjä Tuula Puputti kommentoi.