On se uskomaton seppä! NHL:n supertähti sulattamassa Tuukka Raskia, noussut Patrick Royn ja muiden legendojen rinnalle

© Kuva: Getty Images

Voiton päässä jääkiekon Stanley Cupista olevan St. Louis Bluesin Jordan Binnington on ollut tämän kauden suurin tuhkimotarina. Tulokasvahti nousi runkosarjassa tuntemattomasta joukkueensa isoimmaksi sankariksi, ja sama tarina on jatkunut myös pudotuspeleissä.

Veskari jakaa nyt NHL-tulokkaiden yhden pudotuspelikevään voittotilaston kärkipaikkaa 15 kiinnityksellä. Bluesin maalivahti nousee yksin kärkeen, jos hän torjuu ottelussa, jossa joukkue voittaa mahdollisen Stanley Cup -mestaruuden.

Kanadalainen jakaa tällä hetkellä ykkössijaa ihan suhteellisten kovien herrojen kanssa. Samaan 15 voittoon tulokkaina yhden pudotuspelikauden aikana ovat aikoinaan pystyneet Pittsburgh Penguinsin Matt Murray, Carolina Hurricanesin Cam Ward, Philadelphia Flyersin Ron Hextall ja Montreal Canadiensin Patrick Roy.

Näistä neljästä vahdista kaikki muut paitsi Hextall päättivät liekehdintänsä Stanley Cupiin.

Binnington on ainakin tällä hetkellä lähellä niskalenkkiä Tuukka Raskista. Cup-finaalit ovat Bluesille 3-2 ja sarja on katkolla ensimmäisen kerran Suomen aikaa maanantaiyönä.