Yksi NHL-varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen eittämättä suurimmista yllätyksistä koettiin, kun kuudentena vuorossa olleen Detroit Red Wingsin GM Steve Yzerman kuulutti saksalaispuolustaja Moritz Seiderin lavalle.

Seiderille ilmoitus tuli täytenä yllätyksenä.

– Olin todellakin shokissa. En osannut yhtään odottaa tätä. Koko vartaloni tärisi. Katsoin äitiäni ja hän oli niin innoissaan. Tämä on ollut täysin epätodellista, Seider hehkutti Red Wingsin nettisivulla.

Päättyneellä kaudella Saksan DEL-liigan Adler Mannheimissa kiekkoillut Seider edusti maataan myös alle 20-vuotiaiden, sekä aikuisten MM-kisoissa.

Red Wings-GM hehkutti vuolaasti tuoretta kaappaustaan, joka povattiin ennakkoon varattavan toki ensimmäisellä kierroksella, muttei sentään näin aikaisin.

– Mielestämme hänellä on erinomainen peliäly. Lisäksi hän on isokokoinen ja luistelee mainiosti. Hän oli yksi draftin parhaista puolustajista ja meillä oli kuudes ja 35.varausvuoro, joten oli tehtävä valinta. Hän ei olisi ollut tarjolla enää myöhemmin. Olemme todella innoissamme saatuamme hänet, Yzerman totesi.

Voit katsoa Seiderin reaktion valintahetkellä alla olevalta videolta tai täältä.

LUE MYÖS: Onko tässä NHL-varaustilaisuuden isoin yllätys? Asiantuntijatkin haukkoivat henkeään

Detroit Red Wings

@DetroitRedWings
Soak it all in, Mo. | #DRWDraft