NHL:n ja NHLPA:n muodostama kilpailukomitea on käynyt läpi. Komitea ei turhaan pelännyt möyhiä sääntöjä uusiksi, ja lopputulos oli seitsemän muutosehdotusta.

Kansainvälinen jääkiekkoa ja Liiga seuraavat säännöissä usein NHL:n esimerkkiä. Jos uudistukset osoittautuvat onnistuneiksi, niiden voi odottaa ilmestyvän myös Suomeen.

Ensin NHL-omistajien ja koko NHLPA:n täytyy hyväksyä uudet säännöt, ennen kuin niistä tulee virallisia.

Videotarkistus: Videotarkistuksia lisätään niin, että tuomari voi itse käydä tarkistamassa epäselvän tilanteen ja muuttaa omaa tuomiotaan sen mukaan.

Kypärän menettäminen: Komitea suosittelee uutta sääntöä, joka pakottaa pelaajan lähtemään jäältä, jos hän menettää kypäränsä.

Maalivahtien turhat pelikatkot: Jos kiekko toimitetaan maalivahdille punaviivalta, hän ei saisi katkaista peliä. Maalivahdin niin tehdessä puolustava joukkue ei saa vaihtaa pelaajiaan ja hyökkäävä joukkue saa valita, kummalta aloituspisteeltä peli aloitetaan.

Aloitustilanne: Pitkän kiekon jälkeen hyökkäävä joukkue saa valita aloituspisteen. Samoin ylivoimalla oleva joukkue saisi valita aloituspisteen. Puolustavalle joukkueelle ei anneta mahdollisuutta vaihtaa pelaajia, jos joukkue jollain tavalla aiheutti turhan pelikatkon esimerkiksi siirtämällä omaa maalia.

Kiekon käyminen kaukalon ulkopuolella: Jos hyökkäävä joukkue toimittaa kiekon kaukalon ulkopuolelle, aloitus tulisi silti ottaa hyökkäysalueelta.

Runkosarjan tie-breakersit: Komitea haluaa muuttaa tapaa, jolla tasapisteissä runkosarjassa olevien joukkueiden järjestys määritetään.