NHL-joukkueet voivat sunnuntaista lähtien aloittaa keskustelut heinäkuun 1.päivänä sopimuksensa päättävien rajoittamattomien vapaiden agenttien (UFA) kanssa.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Bob McKenzien mukaan Aleksander Barkovin kipparoimalla Florida Panthersilla on jo maanantaina kaksi merkittävää tapaamista, kun Columbus Blue Jacketsin maalivahti Sergei Bobrovski (kuvassa) ja hyökkääjä Artemi Panarin saapuvat Floridaan.

Panthersin tavoitteena on napata molemmat venäläiset riveihinsä tulevaksi kaudeksi, mutta tärkeämpi osapuoli kaksikosta on Bobrovski, sillä joukkue tarvitsee kipeästi uutta maalivahtia.

Floridalaisryhmän viime kauden vahdeista James Reimarin on kerrottu olevan kaupan, eikä konkariveskari Roberto Luongo mahdollisesti uraansa jatkaessaan pysty enää kantamaan ykkösmaalivahdin vastuuta ja pelikuormaa.

Panarinin kiinnostuksen siirtyä Panthersiin uskotaan lisääntyneen, kun joukkue palkkasi uudeksi päävalmentajakseen Joel Quennevillen. Kokenut luotsi on hyökkääjätaiturille tuttu Chicago Blackhawksista 2015-17.

Panarinilla on allaan huima kausi. NHL:n runkosarjassa hän paukutti 79 ottelussa taalaliigan ennätyspisteensä 28+59=87. Myös pudotuspeleissä tehot olivat kohdallaan, kun 10 ottelun saldo oli 5+6=11.

Bob McKenzie

@TSNBobMcKenzie
NHL UFA speaking period opens Sunday. Coveted free agent goalie Sergei Bobrovsky and winger Artemi Panarin will be in FLA to meet with the Panthers on Monday. FLA would like to sign both but need a goalie more than a forward so the priority may be Bob.