New York Islandersissa upean kauden pelanneen maalivahti Robin Lehnerin jatko joukkueessa näyttäisi muuttuneen muutamassa päivässä todennäköisestä erittäin epätodennäköiseksi.

Lehnerin sopimus umpeutuu 1.heinäkuuta ja 27-vuotiaasta ruotsalaisesta on tulossa rajoittamaton vapaa agentti. Hän kertoi aiemmin, ettei kuitenkaan edes neuvottelisi muiden joukkueiden kuin Islandersin kanssa, mutta The Athletic-lehden Arthur Stablen mukaan tilanne on nyt muuttunut.

Osapuolten kerrotaan olevan erimielisiä jo aiemmin vääntöä aiheuttaneen sopimuksen pituuden lisäksi myös rahasta.

”Saarelaisten” kokenut GM Lou Lamoriello olisi valmis veskarin kanssa ainoastaan lyhyeen, alle viiden miljoonan dollarin vuositulot takaavaan kontrahtiin. Lehnerin taustajoukkoineen ei kuitenkaan kerrota huippukauden jälkeen olevan tällaisesta kiinnostunut.

Lehner saapui Islandersiin viime kesänä tehtyään joukkueen kanssa yksivuotisen ja 1,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Aiemmin kärsimistään päihde- ja mielenterveysongelmistaan avoimesti puhunut vahti pelasi upean kauden ja nappasi kiekot NHL:n runkosarjassa huimalla torjuntaprosentilla 93,0. Kahdeksan pudotuspelin saldo oli vielä komeampi, 93,6.

Ruotsalainen palkittiin kauden päätteeksi Bill Masterton -pokaalilla sisukkuudestaan, urheiluhengestään ja omistautumisestaan jääkiekolle. Hän oli myös ehdolla taalaliigan parhaaksi maalivahdiksi.