Liiga-seura yrittää kaapata suomalaisen NHL:n ykkösvarauksen kaikin keinoin – lupasi paikan kärkiparista!

© Kuva: Getty Images

Ottawa Senatorsin tämän kesän ykkösvaraus (19.) Lassi Thomson ei vielä tiedä, missä joukkueessa hän viilettää ensi kaudella.

Suomalaispuolustajan tilanne ei kuitenkaan ole huono, sillä hänellä on ainakin kolme pätevää vaihtoehtoa ensi kaudeksi.

Ensimmäinen, ja todennäköisin vaihtoehto on Liiga-seura Ilves, jonne hän teki toukokuussa sopimuksen.

Toinen potentiaalinen vaihtoehto on Kanadan juniorisarja WHL:ää pelaava Kelowna Rockets, jossa Thomson pelasi myös viime kaudella.

Kolmas, joskin epätodennäköisin vaihtoehto on Senatorsin AHL-seura Belleville Senators.

18-vuotias puolustajalupaus suosii itse Ilvekseen siirtymistä, mutta lopullinen päätös tehdään Senatorsin konsultoimana.

– Tällä hetkellä uskon, että palaan ensi kaudeksi Suomeen, mutta ei sitä voi koskaan tietää. Näemme sitten, mitä Senators haluaa tehdä. Tällä hetkellä olisi mielestäni paras, että pelaisin miehiä vastaan, Thomson kertoi Ottawa Sun -lehden haastattelussa.

Senatorsin pelaajatarkkailun johtajan Trent Mannin mukaan Ilves yrittää tehdä kaikkensa, jotta Thomson pelaisi Tampereelle ensi kaudella.

– Tämä on vaikea päätös, sillä meille kerrottiin, että Thomsonille on tarjottu paikkaa kärkiparista Suomessa. Hän saisi hyvän mahdollisuuden pelata miesten kanssa ihan hyvässä sarjassa. Tällä hetkellä uskon, että hän myös pelaa siellä ensi kaudella, Mann sanoi.

Myös Kelowna Rocketsin päävalmentajana toimiva NHL-legenda Adam Foote on pitänyt oman myyntipuheensa Senatorsin johdolle, jotta Thomson jatkaisi ensi kauden tutussa seurassa.

– Niin monta asiaa voi tapahtua vielä. Meidän pitää vielä käydä keskusteluja – viime tiistaina käytyjen keskustelujen lisäksi. Siirtyminen Adam Footen Kelownaan ei olisi Thomsonille huono skenaario, sillä he isännöivät Memorial Cupia ensi kaudella. Ihan rehellisesti, olisin erittäin yllättynyt, jos Thomson pelaisi Belleville Senatorsissa ensi kaudella, Mann valaisi.

LUE MYÖS: Täydellistä dominointia! Kaapo Kakko ällistyttää New York Rangersin NHL-leirillä – ”Kuin mies poikia vastaan”

LUE MYÖS: Hulvaton joukkuekuva! Kaapo Kakon jättämä ”suomalainen turvaväli” naurattaa Pohjois-Amerikassa – ”Tuo on jo hieman liikaa”

LUE MYÖS: Paljastus: Jesse Puljujärvi haluaa muuttaa pois Kanadasta tästä syystä – nämä NHL-seurat vaihtoehtoja!

LUE MYÖS: Lähde: Suomalaisen NHL-taiturin kintereillä runsaasti seuroja – asiantuntija: ”Alle 3 miljoonan palkalla ryöstö”