Jokerit värväsi MM-kultaleijonan – avasi siirtonsa taustoja: ”Tiesin, että tänne on tulossa kovia nimiä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokereiden riveissä ensi kaudesta lähtien viilettävä Veli-Matti Savinainen kertoi Leijonat.comilleettä Suomeen paluu oli lopulta helppo päätös.

Tuore maailmanmestarihyökkääjä kiekkoili kuluneella kaudella KHL:ssä kiinalaisen Kunlun Red Starin riveissä, mutta ensi kaudella hänet nähdään Jokerit-paidassa.

– Aina neuvotteluita käydään, mutta he halusivat mut. Ja mä halusin tulla tänne. Yhteinen sävel löytyi aika nopeasti. Miten nyt sopimusneuvottelut aina etenevät: Toinen sanoo jotain ja toinen sanoo ”ei”. Sitten toinen sanoo ”joo” ja toinen ”ei”. Lopulta molemmat sanovat ”joo” ja lyödään kättä päälle.

– Tiesin, että tänne on tulossa kovia nimiä. Olen vetänyt kesällä vain yläpumppua, että pe*kele, saatiin tuokin jätkä tähän ryhmään, Savinainen maruh Leijonat.comille.

Tulevalla kaudella Jokereissa nähdään muutenkin enemmän suomalaispelaajia, sillä joukkue on vahvistunut muun muassa Mikko LehtosellaPetri Kontiolalla sekä Antti Niemellä.

– Varmasti ihmisiäkin kiinnostaa ihan eri tavalla. Meillä on paljon hyviä suomalaisia huippunimiä joukkueessa. Sitä on aina hieno katsoa, kun suomalainen lyö suomalaisen puolesta lihaa peittoon.

– Onko joukkue suomalainen vai vaikkapa venäläinen? Sillä on aina eroa – siitä puuttuu aina pieni kipinä. Kun pelataan yhdessä suomalaisten kanssa, sitä haluaa laittaa vielä vähän enemmän itseään likoon askissa toisten puolesta. Se on hieno juttu, että meillä on paljon kotimaisia huippupelaajia, Savinainen hehkutti.