Piskuinen Italia on ollut jääkiekon MM-kisoissa naurettavimpia tarinoita – kuulostaa tylyltä, mutta niin se vain menee. Liigasta tutun maalivahti Andreas Bernardin (arkistokuvassa) tähdittämä rupusakki on ottanut käkättimeen kaikissa neljässä pelissä maalierolla 0-30!

Rajuimmin Italialle isän kädestä antoi toissapäivänä Venäjä 10-0-voitolla. Lievimmän höykytyksen saapasmaa koki Latviaa vastaan taipuen vain 0-3. Tuossakin pelissä kyyti olisi ollut kylmää ilman Bernardin ilmiömäistä virettä. Hän otti ”vaatimattomat” 62 torjuntaa.

Bernardin lisäksi Italiaan suomalaisvivahteen tuo kakkosluotsi Riku-Petteri Lehtonen. Pelaajauransa kauteen 2006-07 lopettanut turkulainen on toiminut virassaan sesongista 2017-18 asti.

Kotimaassa Lehtonen voitti mm. Suomen mestaruuden TPS:n peräsimessä keväällä 2010. Seuraavalla kaudella hän toimi turkulaispoppoossa hetken päävalmentajana.

Italiassa luotsi on voittanut maan mestaruuden neljästi. On sinänsä erikoista, ettei edes suomalaisille tuttu duo ole pystynyt kääntämään heittopussin kelkkaa.

Seuraavan kerran siihen on ohuttakin ohuempi mahdollisuus perjantaina. Italia kohtaa iltapelissä Jakub Voracekin ja kumppaneiden tähdittämän Tsekin.