Saksaa valmentavalle Toni Söderholmille sataa kehuja Leijonien MM-mitalistilta – ”Huikea nousu”

© Kuva: Getty Images

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisojen puolivälieriin lohkokakkosena.

Asia varmistui alkulohkon viimeisellä ottelukierroksella, kun Leijonat yllättäen hävisi Saksalle. Voitto olisi vienyt Suomen lohkovoittoon ja puolivälierissä olisi tullut vastaan Sveitsi. Saksa-tappion myötä Leijonat kohtaa puolivälierissä Ruotsin.

Mittavan uran seura- ja maajoukkuetasolla tehnyt Hannes Hyvönen hehkuttaa Toni Söderholmia, jonka valmentajaura on rakettimaisessa nousukiidossa.

Söderholm aloitti valmennusuransa kolme vuotta sitten saksalaisessa EHC Münchenissä, Münchenin farmiseurassa SC Riesserseessa ja Saksan U20-maajoukkueessa. Kaksi vuotta sitten Söderholm sai ensimmäisen päävalmentajapestinsä Riesserseesta, ja viime joulukuussa hänet nimitettiin Saksan A-maajoukkueen päävalmentajaksi.

– Ylipäätään se, että Toni on siellä [Saksan maajoukkueessa] päävalmentajana, niin se on aika huikea ja nopea nousu valmentajauralla, Hyvönen sanoi SuomiKiekko-sivustolle peliyhtiö Nopeampi.comin järjestämässä MM95 Lounge -kisakatsomossa.

– Toni on todella fiksu kaveri. Opetteli saksan kielenkin saman tien, kun meni aikoinaan sinne.

Hyvönen näkee Saksan kannalta hyvänä asiana sen, että maa kohtasi heti kättelyssä lohkon pienet maat ja pääsi vasta sitten mittaamaan tasoaan turnauksen ennakkosuosikkeja vastaan.

– Se oli Saksalle todella hyvä alku. Sai hyvin joukkuepelin toimimaan ja tuli onnistumisia. He voivat yllättää kaikki tässä loppuvaiheessa. Siellä on itseluottamus korkealla.

Saksa nousi lopulta A-lohkossa yllättäen kolmanneksi, ohi Yhdysvaltojen. Puolivälierissä joukkue kohtaa B-lohkon kakkosen eli Tshekin.

Vaikka Saksa häviäisi Tshekille, sen sijoitus tulee olemaan paras sitten vuoden 2010, jolloin joukkue oli neljäs. Toki vuoden 2018 olympialaisissa Saksa löi kaikki ällikällä ja nappasi hopeaa.

– Jääkiekkohan on taas nousussa Saksassa. Siinä oli pieni notkahdus muutama vuosi sitten, Hyvönen mietti.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!