Ruotsin päävalmentaja selitti erikoista toimintaansa Suomen maalin jälkeen – ”Emme kuulleet videovalmentajaa”

© Kuva: Getty Images

Ruotsin kiekkomaajoukkueen päävalmentaja Rikard Grönborg kertoi vetäneensä valmentajan haastonsa takaisin Leijonien maalista videovalmentajan kanssa sattuneen sekaannuksen vuoksi.

Moni kiekkofani haukkoi kotikatsomossa henkeään ruotsalaisten haastettua Leijonien 4-4-tasoitusmaalin torstaisessa MM-kisojen puolivälieräottelussa Suomen ja Ruotsin välillä.

Suomi oli onnistunut juuri iskemään mukaan mittelöön mukaan. TV-lähetyksessä nähdyt videokuvat vihjasivat pahasti suomalaispaitsion suuntaan.

Grönborg päätti kuitenkin vetää yhtäkkiä haastonsa pois ennen kuin tuomarit alkoivat tutkimaan tilannetta hidastuksista liian tarkkaan.

Suomen maalia ei kumottu ja hetkeä myöhemmin jatkoajalla Sakari Manninen maalasi Leijonat välieriin komealla rannelaukauksella.

Ottelun jälkeen Grönborg avasi toimiensa taustoja ruotsalaismedialle. Maajoukkueluotsi myönsi mielessä painaneen pelko siitä, että epäonnistunut haasto johtaisi alivoimaan.

Samalla hetkellä sattui myös kommunikaatiokatkos Ruotsin joukkueen videovalmentajan kanssa.

– Jos se olisi ollut paitsio, olisin ottanut sen (haaston). Halusin vain saada lisää aikaa. Kysyin tuomarilta, voisiko hän odottaa, että kuulemme videovalmentajastamme, Grönborg valotti Expressenille.

– Oliko videotuomari sitten epävarma tilanteesta, Expressen tiedusteli.

– Emme kuulleet häntä, Grönborg vastasi.

Lähde: Expressen