Tarkkasilmäisimmät ja intohimoisimmat MM-kisojen seuraajat ovat saattaneet havaita sen, että otteluohjelmassa on tänä keväänä ollut suuri poikkeus aiempiin verrattuna. Systeemiä on rukattu niin, että keskenään omantasoiset maat kohtaavat heti alkuun.

Esimerkiksi Leijonien turnaus sai kovimman mahdollisen alun, kun perjantaina vastassa oli NHL-tähtiä vilisevä Kanada ja seuraavana päivänä kisaisäntä Slovakia. Maanantaina Leijonia yrittää horjuttaa USA.

Kiekkovaikuttaja Kalervo Kummola jyrähti otteluohjelmasta, joskin positiiviseen äänensävyyn.

– Kyllä oli heti kisojen ensimmäisenä päivänä upeita pelejä, kun käännettiin ohjelma niin, että parhaat pelaavatkin heti kärkeen toisiaan vastaan. Tunnelma hetkessä kattoon.

Kalervo Kummola

@KummolaKalervo
Kyllä oli heti kisojen eka päivänä upeita pelejä, kun käännettiin ohjelma niin, että parhaat pelaavatkin heti kärkeen toisiaan vastaan. Tunnelma hetkessä kattoon

Vaikka pelisysteemi ei ihan noudattele itseään kolmantena päivänä eikä Suomi pelaa äitienpäivänä, on sunnuntaina tarjolla herkkua laajasti.

On jännä nähdä mm. se, kuinka Ässistä tutun Andreas Bernard ja muu italialaispoppoo pystyy kiusaamaan Ruotsia, tai kuinka Iso-Britannia rimpuilee kanukkien kyydissä.