KOSICE. USA:n supertähti Patrick Kane odottaa maantai-illalta tiukkaa vääntöä.



Huippunimi kertoo medialle, ettei ole yllättynyt Leijonien upeasta turnauksesta. Sen myötä maanantai-iltana on tarjolla kova kamppailu.



– Suomea vastaan on aina vaikea pelata kansainvälisissä turnauksissa. He ovat olleet yhdessä pitkään – meidän pitää olla valmiina loistavaan peliin. Meidän pitää pelata paras pelimme, Kane summaa.



Leijonien kisojen suurin sensaatio on ollut tähän mennessä nuori Kaapo Kakko. 18-vuotias leijonasensaatio on iskenyt kahteen peliin viisi maalia. Kane on noteerannut nuorukaisen.



– Hänellä on loistava turnaus. Hän on pelaaja, jota meidän pitää seurata. Käymme läpi vielä tarkemmin yksityiskohtia, mutta meidän pitää olla tarkkana hänen kanssaan.



Suomella ei ole joukkueessaan yhtään NHL-tähteä. Sen myötä voitot Kanadasta ja Slovakiasta ovat olleet kansainvälsielle medialle jymypaukkuja. 

Kane muistuttaa, että Leijonat on ollut vuodesta toiseen piinaava vastustaja.



- En ole yllättynyt. He ovat olleet pitkään yhdessä – ja pelanneet paljon otteluita. Nämä pelaajat tietävät, miten pelata täällä. Ja miten pysyä kiekossa paineen alla. Se tekee heitä vastaan pelaamisesta vaikeaa. Tämä on meille hyvä testi pelata Suomea vastaan.

Suomen ja USA:n välinen ottelu alkaa maanantaina kello 17.15.

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo