Mitalipelit tarjolla! Esa Tikkanen linjaa: Nämä ovat Suomen aseet Ruotsia vastaan

© Kuva: Nelonen Media

Suomalaisen jääkiekkoilun todellisiin legendoihin kuuluva Esa Tikkanen tietää, miten Leijonat voi horjuttaa NHL-tähtiä vilisevää Ruotsin joukkuetta torstain MM-puolivälierässä. Ex-hyökkääjä nostaa esiin fyysisen pelin merkityksen.

– Tiedämme lähtökohdan. Ruotsi on todella taitava. Sille pitää antaa kovuutta, heitä pitää taklata, Tikkanen murahtaa SuomiKiekon haastattelussa.

– Tämä peli ratkaisee nyt jatkoon pääsyn ja menneillä ei ole väliä, hän jatkaa.

Tikkasen mukaan Suomen täytyy nollata virheiden määrä näin isossa ottelussa.

– Tanska-ottelussa tuli mokia puolustuksessa, mutta he eivät rankaisseet. Sitten kovempaa Saksaa vastaan virheet korostuivat ja Leijonat hävisi. Se on kuitenkin hyvä tilanne, kun ottelu alkaa nyt tilanteesta 0-0.

Viisi Stanley Cupia urallaan voittanut Tikkanen korostaa, että myös hyökkäyspäässä pitää olla aiempaa tehokkaampi. 

– Saksaa vastaan pariin maaliin tarvittiin reilusti yli 30 laukausta. Tuo ei tule riittämään Ruotsia vastaan. Nyt on niin hyvä maalivahti vastassa.

– Leijonien pitää olla valmiina nyt alusta lähtien ja jalan pitää liikkua. Pelaajilta pitää löytyä leijonasydäntä ja pelata sillä. Kun tulee paikka, pitää tehdä maali, Tikkanen naulaa ottelun tärkeimmät prinsiipit.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen