Liigaan huima uudistus ensimmäisenä koko maailmassa – ”Rikastaa katsojakokemusta”

© Kuva: Juha Tamminen
Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!

Liigassa nautitaan ensi kaudella muutoksesta, jollaista ei ole vielä missään muussa jääkiekkosarjassa koko maailmassa.

Liiga uutisoi verkkosivuillaan, että tulevalla kaudella jokaisessa Liiga-ottelussa pelataan älykiekolla, joka tuottaa merkittävää dataa niin joukkueiden valmennuksille kuin kotikatsojillekin. Älykiekkoa testattiin Liigassa onnistuneesti jo tällä kaudella.

– Wisehockey-järjestelmän avulla voidaan rikastaa katsojakokemusta sekä ottelutapahtumissa että kotisohvilla. Se tarjoaa pelistä ja pelaajista mielenkiintoista faktaa, jota aikaisemmin on voinut vain arvuutella: kenen laukaus on kovin, kuka on nopein luistelija, mikä joukkue luistelee eniten – vain muutaman helpon esimerkin mainitakseni, Liigan digitaalisen liiketoiminnan johtaja Antti-Jussi Aro kertoo Liigan verkkosivuilla.

Wisehockey on tamperelaisen Bitwise Oy:n kehittämä automaattinen ja reaaliaikainen urheiluanalytiikka-alusta, joka hyödyntää suomalaisen Quuppa Oy:n tarkkaa sisäpaikannusteknologiaa. Wisehockey-järjestelmä analysoi automaattisesti pelistä saatavan datan graafiseen ja helposti ymmärrettävään muotoon loppukäyttäjää varten.

Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!