Tampereen Ilves tiedotti torstaina, että HIFK:n hyökkääjä Jasse Ikonen siirtyy joukkueen vahvuuteen ensi kaudeksi.

28-vuotias kuopiolainen pelasi päättyneellä kaudella Kärppien ja HIFK:n riveissä. Kärpissä Ikonen teki 24 ottelussa tehot 2+4=6, kun taas HIFK:n väreissä 23 ottelussa syntyi pinnat 3+7=10.

Ilves tiedotti samalla solmineensa kolmivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Samuli Vainionpään kanssa.

Ilveksen tiedote:

28-vuotias hyökkääjä Jasse Ikonen siirtyy Ilvekseen yksivuotisella sopimuksella, ja viime kaudella Ilveksen liigajoukkueeseen nousseen 19-vuotiaan hyökkääjä Samuli Vainionpään voimassa ollutta sopimusta on jatkettu. Vainionpään uusi kolmivuotinen sopimus ulottuu kevääseen 2022 asti.

184-senttinen, 86-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova hyökkääjä Jasse Ikonen on kasvattajaseuransa KalPan ohella edustanut Liigassa JYPiä, HIFK:ta ja Kärppiä. Päättyneellä kaudella hän teki Kärpissä 24 runkosarjaottelussa tehot 2+4=6 ja loppukaudella HIFK:ssa 23 ottelussa 3+7=10.

Kaudella 2017-2018 Kärpissä Suomen mestaruuden voittanut Ikonen on saavuttanut myös SM-hopeaa HIFK:ssa kaudella 2015-2016 ja SM-pronssia KalPassa kaudella 2008-2009. Hyökkääjä on pelannut Liigassa yhteensä 398 runkosarjaottelua pisteillä 66+70=136 ja 63 pudotuspeliottelua pisteillä 8+9=17. CHL-peleissä Ikonen on merkkauttanut 31 ottelussa tehot 8+5=13.

– Jasse Ikonen on erinomainen ja arvostettu joukkuepelaaja, jolla on kyky muuntautua eri rooleihin joukkueessa. Hän pystyy vaikuttamaan pelin kulkuun monella eri tavalla ja pelaamaan keskellä ja laidassa, sekä hyökkäävässä että puolustavammassa roolissa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme Jassen Ilvekseen, kommentoi Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo.

Ensimmäisen liigakautensa pelannut Samuli Vainionpää teki viime kaudella 50 runkosarjaottelussa pisteet 2+6=8. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella hyökkääjä iski Ilves-SaiPa-sarjan ensimmäisen ottelun ratkaisseen jatkoaikamaalin. 190-senttinen, 94-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova Vainionpää oli vuodenvaihteessa mukana Kanadassa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa Suomi voitti maailmanmestaruuden. Suomen kaikissa otteluissa pelannut hyökkääjä teki turnauksessa yhden maalin.

– Mahtavaa, että omista junioreistamme edustusjoukkueeseen noussut Samuli Vainionpää halusi sitoutua Ilvekseen ja jatkaa voimassa ollutta sopimustamme. Samuli on isokokoinen ja isosydäminen luonnepelaaja, joka on valmis laittamaan kroppansa peliin joka ilta. Uskomme, että hän tulee jatkossakin olemaan Ilvekselle tärkeä pelaaja, jota omat joukkuekaverit rakastavat ja vastustajat karttavat. Halusimme antaa hänelle työ- ja harjoittelurauhan sekä kiinnittää hänet jo tässä vaiheessa Ilvekseen pidemmällä sopimuksella, sanoo Jalo.