Leijonalegenda Esa Tikkanen haluaa Kaapo Kakon höynäyttävän ruotsalaista megatähteä: ”Osakkeet nousee”

© Kuva: Getty Images

Suomi jäi alkulohkon päätöspelissä Saksaa vastaan kahteen tehtyyn maaliin, mikä ei tyydyttänyt kiekkolegenda Esa Tikkasta. Hän odottaa, että Leijonat käyttää paikkansa puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan paljon tehokkaamin.

Tikkanen pystyy sekunnissa nimeämään kaksi Leijonat-hyökkääjää, jolta hän odottaa tulosta rakasta naapurimaata vastaan.

Veli-Matti Savinainen ei ole vielä onnistunut, vaikka on tehnyt hyvin töitä. Odotan että kuparinen aukeaa nyt. Sinne maalivahdin eteen pitää saada maskia, Tikkanen komentaa.

– Myös Marko Anttila saisi pikku hiljaa osua, sillä hänellä on ollut paikkoja vaikka muille jakaa.

– Ne maalit pitää vain tehdä, Tikkanen toteaa.

Yksi Suomen pelaajista, jolta odotetaan myös tulosta on Kaapo Kakko. Hänen maalitahtinsa on hidastunut parin ensimmäisen lohkopelin jälkeen. Nyt turkulaisella olisi kuitenkin oiva mahdollisuus urotekoihin, kun Ruotsin maalia vartioi Henrik Lundqvist. Maalivahti on myös New York Rangersin kassari, jonne Kakon povataan ensi kaudeksi varmuudella siirtyvän.

– Mahtava hetki pelata vastakkain. Höynäyttäisipä Kaapo nyt kunnolla, niin osakkeet nousee.

Kakosta tulossa NHL:n kakkosvaraus?

Tikkasen mielestä vielä ei ole selvää, että Kakko olisi kesän NHL:n varaustilaisuudessa numero kaksi.

– Ei häntä ole vielä varattu. Mitä vain voi tapahtua. Mielestäni sillä ei ole mitään väliä, että hän on eurooppalainen. Tällä hetkellä New Jersey (ykkösenä varaava joukkue) ilmeisesti kuitenkin tarvitsee sentteriä pidemmälllä tähtäimellä.

– Siinä Kaapolla on etu, että hän on pelannut jo kauden miesten pelejä. Onko Jack Hughes vielä valmis pelaamaan NHL:ssä?, Tikkanen kysyy.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen