Venäjän NHL-pelaajia vilisevä tähtisikermä on marssinut Slovakian MM-kisoissa voitosta voittoon johtaen lohkoaan viiden ottelun jälkeen puhtaalla pelillä ja murskaavalla maalierolla 26-3.

Slovakian paikallismediassa on joukkueen menestyksen lisäksi puhuttanut venäläisten illanviettotavat.

Sport24-sivusto julkaisi kuvia joukkueen pelaajista illallisella bratislavalaisessa ravintolassa maanantain Tshekki-voiton jälkeen.

Sivuston tietojen mukaan 24 pelaajaa olisi kumonnut illan mittaan 160 tuoppia olutta, eli reilut kuusi tuoppia mieheen.

Venäjän joukkueen päävalmentaja Ilja Vorobjev ei ollut kiinnostunut antamaan asiasta kommenttia, mutta Pittsburgh Penguinsin megatähti Jevgeni Malkinilla oli asiasta selvä mielipide.

– Näin kuvat tapahtumasta, mutta me emme tehneet mitään rikollista. Jos menemme jonnekin, teemme sen valmentajan luvalla, Malkin totesi.

Tapaus nousi puheenaiheeksi myös venäläislehdissä ja Championat haastatteli asiasta takavuosien maailmanmestaria, jo uransa lopettanutta Andrei Nikolishinia, joka ei ollut siitä millänsäkään.

– Kiekkoilijamme joivat runsaasti olutta Tshekki-ottelun jälkeen? Mahtavaa, nauttikaa siitä. Mitä väärää siinä oikein on, Nikolishin totesi ja jatkoi:

– NHL:ssä tämä on aivan tavallista, kuten myös KHL:ssä. Kaikki tekevät sitä.

Nikolishin kehotti kysymään takavuosien pelaajalegendoilta paljonko he joivat.

– Kun pelaajamme alkavat juoda kuten ennenkin, niin ehkä voitamme maailmanmestaruuden joka vuosi. On olemassa kuuluisa sanonta: se joka ei juo, ei voita, Nikolishin täräytti.