Iso-Britannian paikka MM-kisoissa herätti C Moren studiossa kiivasta keskustelua – selostajalegenda puolustaa piskuista kiekkomaata: ”En sanoisi noin jyrkästi”

© Kuva: Getty Images

Alkanut viikko saa jääkiekon MM-kisoissa kovan startin, kun Ranska ja Iso-Britannia kohtaavat klo 17.15 suurten panosten ottelussa A-lohkossa. Pelin juoni on selvä: ottelun voittaja säilyy MM-kisojen A-sarjassa.

Ranska on kerännyt kuudesta ottelustaan vain yhden pisteen. Kyseinen piste tuli kisojen avausottelussa Tanskaa vastaan, kun joukkue hävisi voittomaalikilpailussa. Iso-Britannian pistetili on puolestaan vielä avaamatta. Voitto Ranska-pelistä kuitenkin pelastaisi kisat.

Ottelun C Morelle selostava Mika Saukkonen, uskoo että britit voivat jopa yllättää.

– Tämä on aika yllätyksellistä, että Ranska pelaa putoamista vastaan. Tätä ei odotettu. Iso-Britannian pelit ovat menneet puolestaan odotetusti.

– Tilanne on kuitenkin lähtökohtaisesti aika ”fiftysixty”. Ranska on ennakkosuosikki, mutta ihan hyvin Iso-Britannia voi vaikka voittaa pelin, Saukkonen ennakoi SuomiKiekko-sivustolle.

Hänen mielestään Iso-Britannia pelasi Suomea vastaan paremmin kuin Ranska. Joukkueen pelityyli on yllättänyt konkariselostajan positiivisesti.

– Kaikki odottivat, että he pelaavat Suomea vastaan kilpikonnaa, mutta he oikeasti yrittivät pelata kunnolla kiekon kanssa. Taitotaso ei vain riitä, koska pelaajat tulevat kaikki brittien omasta liigasta. Heitä on rokotettu aika paljon virheistä, joita puolustuspäässä on paineen alla tullut. Se oli kuitenkin erittäin positiivista, että sumppua ei nähty.

Saukkosen mukaan brittien anti kisoille on jäänyt kuitenkin melko vähäiseksi.

– Ei ole ollut oikeastaan mitään mullistavaa. Parilla voitolla he olisivat saaneet enemmän positiivisuutta ympärilleen. Toki he ovat tuoneet värikkäitä pukuja ja naamareita katsomoon, selostaja naurahtaa.

C Moren asiantuntijakaartiin kuuluva Tero Lehterä avasi sunnuntain myöhäisillan lähetyksessä sanaisen arkkunsa Iso-Britanniasta. Lehterä sanoi suoraan, että Iso-Britannian pitää pudota eikä Ranskan.

Ranska on näyttänyt vuosien saatossa, että se pystyy haastamaan isojakin kiekkomaita. Jopa Suomi hävisi Ranskalle kaksi vuotta sitten. Lehterän mukaan kisoihin voisi kutsua vaikka Ugandan maajoukkueen, mikäli britit uusivat kisapaikkansa ylimmässä sarjassa.

Saukkosella on asiasta oma mielipiteensä.

– En sanoisi noin jyrkästi. Iso-Britannian kisapaikka on tullut pelaamalla. Se on pelaamalla saavutettu ja voitettu, joten he pelaavat täällä oikeutetusti.

– Sitten jos he tippuvat, niin he tippuvat. Tässä mielessä heitä ei kannata sillä tavalla vähätellä. Toki moni voi ajatella, että esimerkiksi Valko-Venäjä on heitä selvästi kovempi. Se kuitenkin putosi, joten tilanne on tämä. Katsotaan sitten, kuka sieltä tulee pelaamalla jälleen ylös, Saukkonen sanoo rauhallisesti.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen