Hämeenlinnan Pallokerho juhlii seurahistoriansa toista Suomen mestaruutta joukkueen kaadettua Liigan runkosarjan suvereenisti voittaneen Oulun Kärpät finaalien seitsemännen pelin jatkoajalla maalein 1-2.

Ottelun ratkaisun iski vieraiden Markus Nenonen, joka iski kiekon Kärppien maaliin Aleksi Heponiemen 2+2 minuutin rangaistusta seuranneen ylivoiman aikana.

Kärpät karkasi Jasper Lindstenin ylivoimamaalilla johtoon ottelun avauserässä. HPK tuli tasoihin toisessa erässä Arto Laatikaisen noustua hyökkäyksen tueksi ja sijoitettua Valtteri Puustisen upean syötön maaliin.

Kärpillä oli vielä kolmannessa erässä pari todellista maalipaikkaa, mutta Emil Larmi HPK:n maalissa pelasti vieraat jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmat joukkueet esittivät viihdyttävää peliä, eikä varmistelusta ollut tietoakaan. HPK:n mestaruus on joukkueelle sen historian toinen. Hämeenlinnalaiset juhlivat mestaruutta edellisen kerran keväällä 2006, jolloin se kaatoi finaalissa Porin Ässät.

Kärpät on juhlinut Suomen mestaruutta tällä vuosituhannella seitsemän kertaa. Hopeinen mitali oli oululaisille seurahistorian neljäs.

Pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana palkittiin HPK:n kapteeni Otto Paajanen.