Henrik Lundqvist myönsi rajun pettymyksensä peliinsä – Leijonien voitto veti NHL-legendan sanattomaksi

© Kuva: Getty Images

NHL-tähtivahti Henrik Lundqvist myönsi olevansa hämillään ja pettynyt tappiostaan Suomelle jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa.

Vaikka Ruotsi lähti torstain puolivälieräkamppailuun päivänselvänä ennakkosuosikkina, eivät Leijonat nöyristelleet hetkeäkään kruunupaitojen edessä.

Suomalaisten kokoonpano kalpeni vertailussa ”Tre Kronorin” tähtisikermään, mutta välieräpaikkaa ei ratkaistu paperilla.

Leijonat tylsytti länsinaapurit väkevällä väsytyskamppailulla, joka tuotti lopulta tulosta jatkoajalla. Sakari Mannisen napakka rannekuti viuhahti epävarmasti pelanneen Lundqvistin ohi erän vanhettua vain puolisentoista minuuttia.

Tulos yllätti koko Ruotsin joukkueen. Lundqvist ihmetteli ääneen heti mittelön jälkeen, kuinka joukkueensa saattoi hävitä Suomen tasapaksulle taistelijanipulle.

– Tämä on aika suuri pettymys. Mehän olemme parempi joukkue. Ammuimme itseämme jalkaan ja annoimme heille ilmaa purjeisiin, New York Rangersin tähtitorjuja taivasteli SVT:n haastattelussa.

Lundqvist otti osan tappion vastuusta myös omiin nimiinsä. Kovin syvällisiin arvioihin järkyttynyt ja pettymyksistä toiseen jatkuneen kauden pelannut konkaripelaaja ei kuitenkaan taipunut.

– Siitä on kulunut vain kaksi minuuttia. On vaikea analysoida sitä ja kaikilla pelaajilla on oma osansa siinä. On silti selvää, että sitä haluaisi pysäyttää enemmän kiekkoja, Lundqvist huokaisi.

– Se (pelini) ei tuntunut jostain syystä optimaaliselta. Joskus sitä on vaikea saada toimimaan. Jotkut maalit ovat hieman epäonnisia. En aio antaa sille liikaa painoarvoa. Voitamme ja häviämme kuitenkin yhdessä, tähtiveskari korosti.

Lähde: SVT