New York Rangersistä NHL:n siirtotakarajalla Winnipeg Jetsiin kaupattu keskushyökkääjä Kevin Hayes kuuluu kesän halutuimpiin vapaisiin agenteihin taalakaukaloissa.

27-vuotias, peräti 198-senttinen hyökkääjäjätti ei vakuuttanut Jetsin paidassa pelaamissaan otteluissa aivan toivotulla tavalla miehen iskettyä 20 runkosarjaotteluun tehot 5+8=13. Kuudessa pudotuspeliottelussa kanukin saldoksi jäi kaksi maalia ja maalisyöttö.

NHL-sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman kertoo miehen palveluksista olevia seuroja olevan ainakin kolme. Sekä Chicago Blackhawks, Colorado Avalanche että Philadelphia Flyers ovat Friedmanin mukaan kiinnostuneita sentterin palveluksista.

Mm. New York Postin urheilutoimittaja Larry Brooks on maininnut Hayesin olevan Rangersin paras pelaaja kahden viime kauden aikana. Mies iskikin ennen Jets-siirtoaan tällä kaudella pelaamissaan 51 ottelussa tehot 14+28=42.

5,1 miljoonaa taalaa kaudessa tienaavalle sentterille lieneekin luvassa pienimuotoinen palkankorotus tulevana kesänä. Olisiko tässä vastaus myös Colorado Avalanchen hyökkäyksen syvyyden lisäämiseksi? Avalanche oli päättyneellä kaudella pahasti ykkösketjunsa, Gabriel Landeskogin, Nathan MacKinnonin sekä Mikko Rantasen tehojen varassa.